Байден про путіна: Кривавий диктатор і головоріз

23:22, 17.03.2022
Байден про путіна: Кривавий диктатор і головоріз

Джо Байден на щорічному обіді друзів Ірландії на Капітолійському пагорбі назвав путіна головорізом. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден презирливо назвав президента рф володимира путіна «кривавим диктатором» і «головорізом».

 

Як інформує Україна молода, про це Байден сказав під час заходу, присвяченому Дню Святого Патріка у четвер, передають американські ЗМІ.

 

«Тепер Ірландія та Велика Британія... протистоять кривавому диктатору, справжнісінькому головорізу, який веде аморальну війну проти народу України», - сказав глава Білого дому на щорічному обіді друзів Ірландії на Капітолійському пагорбі.

 

Підтримуючи санкції проти Росії та України, Байден сказав, що Ірландія також "платить велику ціну" за внесок, який він назвав "немалим".

 

"Нейтральна країна, Ірландія, активізувалася, і вони беруть на себе удар за те, що роблять", - сказав президент США.

 

 

Раніше він також заявив: «Жорстокість путіна і те, що він і його війська чинять в Україні, - це просто не по-людськи».

 

Зауважимо, що у середу Байден вперше назвав путіна «воєнним злочинцем», хоча офіційні розслідування, які мають встановити факти скоєння росією воєнних злочинів, ще тривають.

 

Як повідомляла «УМ», посольство США в Україні вважає, що президент рф путін має бути покараний за навмисні напади на мирних жителів Маріуполя.

 

Напередодні президент США Джо Байден заявив, що американці таки передадуть Україні системи протиповітряної оборони для протистояння російській агресії.