Україна просить Японію надати супутникові знімки

14:13, 17.03.2022
Україна просить Японію надати супутникові знімки

Для викриття ворожих військ Україна попросила супутникові знімки у Японії

Україна надіслала запит до Японії для отримання високоякісних супутникових знімків, які б допомогли відстежувати та відбивати атаки російських військ.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Guardian. 


Українська сторона запросила їх після заяви японських військових. Минулого дня вони помітили чотири великі російські десантні кораблі, що пропливають неподалік її островів, коли вони йшли на захід. Тоді припустили, що вони рухаються в бік Європи.


Супутники для отримання високоякісних знімків використовують японський уряд та приватні компанії. Дані із них можуть показувати докладні зображення вдень та вночі, а також через хмари та інші перешкоди в атмосфері.


Уряд Японії ретельно розгляне цей запит. Зокрема, чи буде він політично прийнятним та дозволеним у рамках чинної правової бази.


Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив перед депутатами Бундестагу. Він звернувся до влади та народу Німеччини, розпочавши своєю промовою засідання парламенту.


Литовський Сейм долучився до ініціативи парламенту Естонії та одностайно підтримав резолюцію щодо забезпечення безпілотної зони над Україною для російської авіації.


Бомбосховище драмтеатру в Маріуполі витримало авіаудар з боку російських загарбників. Люди виходять звідти живими.


Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що сьогодні у кожній області України існує воєнна загроза. Безпечних  місць не залишилося.

 

Як повідомляла УМ, прем‘єр  -міністр Британії Борис Джонсон повідомив, що і далі підтримуватиме Україну та українців та надасть підтримку, щоб допомогти захистити себе від російських бомбардувань. Окрім цього, Лондон посилить санкції проти Росії.