Джонсон надасть Україні допомогу, що захистить міста від бомбардувань

17:40, 15.03.2022
Джонсон надасть Україні допомогу, що захистить міста від бомбардувань

Джонсон пообіцяв застосувати щодо Росії нові санкції, а Україну захистити від бомбардувань (Фото Офісу президента)

Прем'єр -міністр Британії Борис Джонсон повідомив, що і далі підтримуватиме Україну та українців та надасть підтримку, щоб допомогти захистити себе від російських бомбардувань. Окрім цього, Лондон посилить санкції проти Росії.


Як інформувала Україна молода, про це прем'єр Сполученого Королівства написав у своєму Twitter.


«Президент Зеленський мобілізував світову спільноту проти жорстокості Володимира Путіна. Ми продовжимо підтримувати його і український народ — посилюючи економічні санкції та надаючи підтримку, аби допомогти українцям захистити себе від бомбардувань», - сказав Джонсон у вівторок. 


Прем'єр Британії Борис Джонсон відзначив роль президента України Володимира Зеленського у мобілізації світу проти Росії та запевнив, що його країна і надалі підтримуватиме Україну – зокрема, посилюючи економічні санкції проти Росії.


Крім того, заявив Джонсон, Велика Британія надасть таку підтримку, яка «допоможе українцям захиститися від бомбардувань». Про яку саме допомогу йшлося, британський прем’єр не конкретизував. 


Як повідомляла УМ, премєр- міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що після поразки росія має повернути Україні всі захоплені території та виплатити репарації. Він визнав, що Захід зробив помилку в 2014 році, коли вів мирні переговори, намагаючись нормалізувати відносини з росією у рамках нормандського формату.