Світ нарешті має офіційно визнати рф державою-терористом - Зеленський

07:29, 17.03.2022
Світ нарешті має офіційно визнати рф державою-терористом - Зеленський

Володимир Зеленський емоційно поцікавився у лідерів світу: "Скільки ще людей мають вбити окупанти?". (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський закликає світ офіційно визнати росію державою-терористом.

 

За його даними, російська економіка ще здатна утримувати військову машину, тому потрібні нові пакети санкцій і офіційне визнання росії державою-терористом.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у відеозверненні в ніч на четвер.

 

«Гуманітарні коридори у середу, на жаль, не працювали. Російські військові не припиняли обстрілів, не гарантували безпеки. Ми готові забезпечувати тишу. Ми готові вивозити людей і направляти гуманітарні вантажі. Але ми не можемо підставляти людей під розстріл на дорозі. Зрозумійте нас. Для російських військових немає такого воєнного злочину, який би вони не здійснили», - уточнив Президент.

 

І додав, що українська влада забирає маріупольців, яким вдалося вирватись, у Бердянськ, забирає у Запоріжжя. Усього за минулу добу вдалося перевезти більше 6 тисяч маріупольців, із них більш як 2 тисячі – діти.

 

«Російські військові намагалися зірвати й цей рух. Вони відкрили мінометний вогонь по ділянці дороги між Василівкою та Камʼянським у Запорізькій області. Тільки дивом загиблих немає. Пʼятеро українців поранені, з них двоє дітей. У Чернігові окупанти обстріляли мирних людей, які просто стояли в черзі по хліб. Уявіть собі. Десять загиблих», - наголосив глава Української держави.

 

Тоді як у блокадному Маріуполі російська авіація цілеспрямовано скинула надпотужну бомбу на драматичний театр у центрі міста.

 

«Там ховалися від обстрілів сотні людей... Будівля зруйнована. Кількість загиблих ще невідома. Серце розривається від того, що росія робить із нашими людьми. З нашим Маріуполем. З Донецькою областю», - емоційно сказав Зеленський.

 

Звертаючись до громадян росії, Президент запитав: «Чим ваша блокада Маріуполя відрізняється від блокади Ленінграда у роки Другої світової війни? Кого ви наслідуєте?.

 

Ми не забудемо кожного, чиє життя забрали окупанти. Не пробачимо жодної вбитої душі. Вічна памʼять усім жертвам цього терору! Усім жертвам війни, розвʼязаної російською державою».

 

Верховний Головнокомандувач запитав, «що ще мають зробити окупанти, скільки ще людей вони мають убити, щоб лідери Заходу, лідери НАТО відповіли позитивно на український запит про безпольотну зону чи про надання нашій державі літаків, яких ми так потребуємо».

 

«Говорив сьогодні про це у виступі перед Конгресом США. Україна отримала потужну підтримку від наших американських друзів. І я вдячний президенту Байдену за це. Вдячний за лідерство, яке згуртувало демократичний світ», - поінформував Зеленський.

 

На його думку, Україна має отримати більшу підтримку - ще більшу, ніж ми отримуємо зараз: системи протиповітряної оборони, літаки, достатню кількість летальної зброї та боєприпасів, щоб зупиняти російських окупантів.

 

 

Як повідомляла «УМ», полум’яний виступ президента Зеленського перед конгресом США справив неабияке враження не американський політикум у середу.

 

І офіційний Вашингтон таки почув Україну. Вже за кілька годин президент США Байден заявив, що американці таки передадуть Україні системи ППО.