Рашисти навмисно розбомбили Маріупольський драматичний театр

19:33, 16.03.2022
Рашисти навмисно розбомбили Маріупольський драматичний театр

Російські орки скинули надпотужну бомбу на драматичний Маріупольський театр, де ховалися люди (Фото: Маріупольська міськрада)

Російські окупанти скинули бомбу і знищили у центрі Маріуполя Драматичний театр, де ховалися сотні людей.


Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі  повідомила Маріупольська міська рада. 


Літак скинув бомбу на будівлю, де ховалися сотні мирних маріупольців. Оцінити масштаби цього жахливого та нелюдського вчинку поки що неможливо, бо в місті тривають обстріли житлових кварталів.

 

Відомо, що після бомбардування зруйнувалася центральна частина Драматичного театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, що знаходилося в будівлі. Інформація щодо постраждалих уточнюється. 


«Неможливо підібрати слова, якими можна було б описати рівень жорстокості та цинізму, з яким російські окупанти знищують мирне населення українського міста біля моря. У прицілі ворога залишаються жінки, діти, люди похилого віку.

 

Це абсолютно беззбройні мирні люди. Очевидно, що єдиною метою російської армії є геноцид українського народу. Скільки б не минуло часу ми ніколи не пробачимо жодної жертви, жодної краплі крові, пролитої через цю божевільну війну. Ми ніколи не пробачимо та ніколи не забудемо», – заявили у Маріупольській міській раді.


Нагадаємо, що в Україні триває 21-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією.


Донецький академічний обласний драматичний театр у Маріуполі – один з найстаріших театрів Лівобережної України. Сучасну будівлю театру було споруджено в 1956-1960 роках. У маріупольському театрі також ставилися російськомовні п’єси.


Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що кількість жертв російських обстрілів у місті може наближатися до 20 тисяч. За його словами, в місті близько 80% житлового фонду непридатні для життя. 


Як повідомляла УМ, російські окупанти захопили медперсонал Маріупольської обласної лікарні разом із пацієнтами у заручники.