Мера Мелітополя Івана Федорова обміняли на дев‘ятьох російських строковиків

01:25, 17.03.2022
Мера Мелітополя Івана Федорова обміняли на дев‘ятьох російських строковиків

Звільнення мера Мелітополя Івана Федорова вимагали мери багатьох міст світу. (Фото з відкритих джерел)

Мер Мелітополя Іван Федоров був звільнений з полону російських загарбників завдяки процедурі обміну, організованій керівництвом держави.

 

Зокрема, за патріотичного мера українська сторона видала ворогу дев’ятьох полонених російських солдат строкової служби, яких нібито немає в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це радниця керівника Офісу Президента Дар‘я Зарівна повідомила в ефірі національного телемарафону в ніч на четвер.

 

"Мер Мелітополя Іван Федоров був звільнений з російського полону. Більше п‘яти днів викрадачі утримували мера, примушуючи до співпраці, та Федоров не скорився.

 

За нього росія отримала дев‘ять своїх полонених солдатів 2002-2003 років народження. Це фактично діти, строковики, яких, за словами російського міноборони, в Україні немає, але весь світ знову бачить, що "их там есть", – зазначила вона.

 

Раніше на Банковій лише повідомляли, що "спецоперація" зі звільнення Федорова з російського полону завершилася успішно.

 

Також Офіс президента надав телевізійникам відео розмови президента Зеленського з мером одразу після звільнення.

 

Зокрема, на слова вдячності пана Федорова глава держави відреагував: «Ми своїх не кидаємо».

 

Міськй голова Мелітополя також сказав, що потребує 1-2 дні, щоб відновитися і готовий до роботи та виконання завдань.

 

«Два дні то забагато, ти ж хлопець молодий, думаю одного дня буде достатньо», - жартівливо сказав Президент Зеленський.

 

Нагадаємо, 11 березня російські окупанти викрали мера міста Івана Федорова.

 

Після цього окупанти призначили депутатку міськради від партії "Опозиційний блок" виконувачкою обов'язків мера. Вона відразу закликала мешканців не опиратися окупантам.

 

Однак, депутати міськради на позачерговому засіданні звернулися до Офісу Генпрокурора негайно розпочати провадження проти самозванки за державну зраду, і закликали не слухати її закликів до колаборації з окупантами.

 

Як повідомляла «УМ», мера Мелітополя нібито вивезли до окупованого Луганська і намагалися притягнути до кримінальної відповідальності «за тероризм».

 

У середу окупанти викрали мера Скадовська Яковлєва, але після акції протесту, яку влаштували його виборці, міського голову нібито відпустили.