Мер Скадовська Олександр Яковлєв каже, що окупанти його відпустили, відео

14:11, 16.03.2022
Мер Скадовська Олександр Яковлєв каже, що окупанти його відпустили, відео

Мер Скадовська Олександр Яковлєв опубілкував це фото за кілька годин до викрадення. (facebook.com/YakovlievOleksandr)

Російські загарбники викрали непоступливого мера окупованого Скадовська Олександра Яковлєва, а також його заступника Юрія Палюха.

 

Адже керівники місцевої влади відмовлялися співпрацювати з окупантами і ставати колаборантами.

 

Як інформує Україна молода, про викрадення повідомив активіст Артем Костюченко у соцмережах в середу.

 

«Щойно (близько 11:00) з Скадовської міськради російські військові викрали мера Олександр Яковлєв та Юрія Палюха», - поінформував він.

 

Активіст одразу закликав мешканців Скадовська зібратися на акцію протесту на центральні площі о 12:00.

 

Після цього обурені люди прийшли на площу і почали скандувати на адресу орків: "Русский солдат – фашист и оккупант", "Верните нашего мера!", "Мы его выбрали– это наш мер".

 

Також люди вигукували: “Скадовськ – це Україна”.

 

 

Вже близько 14.00 мер Яковлєв оприлюднив у Facebook відеозвернення у якому сказав, що хвилюватися не варто, бо з ним "вже поспілкувалися і відпустили". Він також сказав, що після спілкування обіцяють відпустити і інших затриманих.

 

Міський голова виглядав дуже схвильованим. Але при цьому казав, що йому нібито нічого не загрожує, а скадовчан закликав "заспокоїтися і бути вдома, виконувати свою роботу". 

 

 

Зауважимо, що російські загарбники не знайшли підтримки у місцевого населення півдня України після окупації Бердянська, Мелітополя, Скадовська, Херсона і Енергодара.

 

Місцева влада відмовляється з ними співпрацювати. Через це загарбники почали викрадати патріотичних мерів українських міст, які не визнають російську владу.

 

Нагадаємо, 11 березня російські окупанти викрали міського голову захопленого Мелітополя Івана Федорова. Після цього депутатка від "Опозиційного блоку" Галина Данильченко заявила, що створює комітет народних обранців, який керуватиме Мелітополем.

 

13 березня російські загарбники викрали Євгенія Матвєєва – міського голову Дніпрорудного, що в Запорізькій області. 

 

Як повідомляла «УМ», росіяни вивезли мера Мелітополя Івана Федорова до окупованого Луганська і намагаються притягнути його до кримінальної відповідальності «за тероризм».