Росія має повернути Україні всі окуповані території та відшкодувати втрати - Джонсон

13:06, 09.03.2022
Росія має повернути Україні всі окуповані території та відшкодувати втрати - Джонсон

Борис Джонсон заявив, що Росія повинна повернути усі окуповані території та виплатити репарації

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що після поразки росія має повернути Україні всі захоплені території та виплатити репарації.

 

Він визнав, що Захід зробив помилку в 2014 році, коли вів мирні переговори, намагаючись нормалізувати відносини з росією у рамках нормандського формату.


Як інформує Україна молода, про це повідомляють британські ЗМІ у середу. 


“Я не бачу жодного шляху, жодних можливостей, щоб ми могли повернутися до нормальних відносин без повного залишення Росією територій, які вона захопила, без сплати репарацій тощо”, - наголосив британський прем’єр.


Джонсон підкреслив, що хотів би знайти якесь дипломатичне вирішення. Однак, він визнав, що “складно знайти можливість для ведення серйозних переговорів із кимось, хто зараз атакує і нищить твою країну”.


“Я переконаний: якщо ми залишимося єдиними в підтримці героїчного опору українців, то путін остаточно програє”, - підкреслив Джонсон.


Він додав, що після поразки росії потрібно працювати над тим, щоб відбудувати Україну, створити для неї новий план Маршалла.


Як повідомляла УМ, прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон закликав лідерів країн Вишеградської групи - Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини розробити "План Маршалла для України".

 

На його думку, фінансувати цей проєкт частково можна за рахунок відчуженого майна російських олігархів.