Росія вербує на війну з Україною бойовиків із Сирії та Лівії

17:44, 13.03.2022
Росія вербує на війну з Україною бойовиків із Сирії та Лівії

Путін за 300 доларів США вербує військових із Сирії та Лівії

Росія відкрила 14 центрів вербування найманців у Сирії на територіях, підконтрольних режиму Башара Асада – Дамаск, Алеппо, Хама, Ракка та Дейр ез-Зор. Протягом останніх днів РФ зібрала вже тисячі сирійських найманців до лав окупаційних військ.


Як інформує УМ, про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України 13 березня.


За даними розвідників, завербованих найманців після короткої підготовки переправлять до Росії через авіабазу «Хмеймім». Доправляють бойовиків двома літаками Ту-134 (до 80 пасажирів) та Ту-154 (до 180 пасажирів) на авіабази «Чкаловський» у Московській області. 


Так, Росія протягом останніх днів зібрала вже тисячі сирійських найманців до лав окупаційних військ. Зокрема, це члени «Ополчення національної оборони» та підрозділів 5-го корпусу збройних сил Сирії.


«Передбачається, що сирійці використовуватимуть проти українців важку артилерію та снайперську зброю», – зазначили у розвідці.


Окрім того, є підтверджена інформація про підготовку Росією найманців із Лівії для залучення до війни в Україні.


Росія виплачуватиме іноземним найманцям щомісячну зарплатню від $300 до $600.


Як повідомляла УМ,  президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні розповів, що нині є майже 13 тисяч убитих окупантів за 18 днів. Це вже більше, ніж в обох Чеченських війнах. Росія втратила тисячі одиниць військової техніки, 74 літаки, 86 гелікоптерів.