До Маріуполя для евакуації вирушили автобуси із Запоріжжя

12:37, 10.03.2022
До Маріуполя для евакуації вирушили автобуси  із Запоріжжя

Колона автобусів вирушила до Маріуполя, де допомоги потребують понад 400 тисяч людей

Із Запоріжжя вирушила гуманітарна колона автобусів  для евакуації жителів з Маріуполя.

 

Також постраждалим  везуть воду, їжу, медикаменти. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі.


Машини із Запоріжжя продовжують рух до Маріуполя,  незважаючи на спроби російських загарбників зірвати доставку гуманітарного вантажу.


Як інформує Україна молода, про це повідомила Маріупольська міська рада у Телеграмі.


«Незважаючи на спроби російських окупантів зірвати доставку гуманітарного вантажу до Маріуполя, караван машин продовжує рух уперед», - йдеться у повідомленні.


У міськраді нагадали, що протягом останніх шести днів окупаційні війська росії всіма силами блокують доставку гуманітарного вантажу із Запоріжжя до Маріуполя, де допомоги гостро потребує понад 400 тисяч людей. Колона машин з продовольством та медикаментами неодноразово стикалася з перешкодами, проте продовжує рух до міста.


За словами Маріупольского міського голови Вадима Бойченка, своїми снарядами загарбники знищують будинки, забирають життя мирних людей і руйнують надію півмільйона маріупольців, які чекають на гуманітарну допомогу.


«У росіян немає завдання допомогти мешканцям, немає завдання врятувати людей. Але ми не зупиняємось і прориватимемося далі. І ми прорвемося. Кожен на своєму рівні робить все, щоби допомога прийшла до маріупольців», - запевнив очільник міста.


Він додав, що наразі владні структури і країни, і регіону, і міста працюють над тим, щоб допомога прийшла до маріупольців, «і вона прийде».


Як відомо, в Україні у четвер відкрили гуманітарні коридори з Маріуполя, Волновахи, Ізюма, Сум, Тростянця та Краснопілля й низки міст поблизу столиці – Бучі, Бородянки, Ірпеня та Гостомеля.


24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.


Як повідомляла УМ, Китайське товариство Червоного Хреста найближчим часом надасть Україні надзвичайну гуманітарну допомогу — вартістю 5 млн юанів, або 791 540 доларів.