У Мелітополі та Бердянську окупанти обіцяють сприяння бізнесу і паспорти РФ

22:10, 09.03.2022
У Мелітополі та Бердянську окупанти обіцяють сприяння бізнесу і паспорти РФ

У Мелітополі неодноразово люди виходили на проукраїнські акції. (facebook.com/zoda.gov.ua)

Російські окупанти розпочали «хазяйнувати» в окупованих містах півдня Запорізької області і планують видачу паспортів РФ за кілька днів.

 

Зокрема, у місті Мелітополь обіцяють сприяти у посівній кампанії фермерам, а у курортному Бердянську повідомили по місцевому радіо, що вже через два дні мешканці зможуть отримати російські паспорти і стати громадянам РФ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють «Українська правда» і голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух у середу ввечері.

 

Зокрема, місцевий мешканець Бердянська розповів журналістам, що по радіо окупанти обіцяють списати мешканцям Бердянська всі борги за комунальні послуги.

 

Крім того, по радіо грає російський гімн і подається інформація пропагандистів.

 

Тоді як у Мелітополі окупанти оголошують по радіо про початок посівної кампанії і про те, що аграрії матимуть доступ на російський ринок.

 

Водночас, очільник Запорізької області Олександр Старух заявив, що в Бердянську журналістів під дулами автоматів змушують транслювати по радіо російську пропаганду.

 

"Журналістів у Бердянську змушують, щоб вони по радіо російську пропаганду вели. Під дулами автоматів. Переписали їхні адреси, їхніх родичів адресі, і змушують їх всяку фігню випускати в ефір", - сказав пан Старух.

 

Він також повідомив, що в Мелітополі росіяни організовували постановочну роздачу гуманітарної допомоги.

 

"Возять гумдопомогу, ніхто не прийшов – є два автобуси з черговими бабусями, які вийшли, отримали, розказали, як добре в Росії, і це зняли й показують на своє телебачення. Це в Мелітополі таке було, зокрема", - розповів голова ОВА.

 

 

Нагадаємо, 28 лютого російські окупаційні війська тимчасово захопили район міста Бердянськ на березі Азовського моря. Утім, в курортному місті щодня відбувалися проукраїнські мітинги.

 

Таож масові проукраїнські мітинги відбувалися й у Мелітополі.