В Росії нас розстріляють: кілька полонених просять не видавати їх Путіну

20:26, 09.03.2022
В Росії нас розстріляють: кілька полонених просять не видавати їх Путіну

Кілька полонених російських окупантів бажають залишитися в Україні і просять не обмінювати їх, оскільки побоюються, що в РФ їх одразу розстріляють.

 

Мало того, на кількох із них в Росії вже прийшли «похоронки» батькам, тобто там їх вважають мертвими.

 

Як інформує Україна молода, про це вони заявили на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу, 9 березня.

 

Зокрема, один із полонених, молодший сержант Андрій Чеботаревський із 2-ї мотострілецької дивізії (в/ч 58198), сказав, що "в Росії нас і так вважають уже мертвими".

 

"Мені дали можливість зателефонувати батькам, і мені сказали, що на мене прийшла похоронка", – сказав він.

 

За його словами, "якщо нас обміняють, то нас розстріляють свої".

 

 

Він додає: «Ми хочемо, щоб люди знали, що ми живі. Ми хочемо залишитися в Україні, хоча б поки там діє путінський режим. Ми боїмося туди повертатися, бо через президента Росії ми стали злочинцями».

 

Чеботаревський також спростував інформацію про те, що у російській армії в Україні воюють лише контрактники. "Строковики тут є, вони є за цим столом", – сказав він і пояснив, що за строковиків підписують контракт без їхньої згоди.

 

Мовляв, одного солдата з його роти побили за те, що він не хотів брати участь у війні проти України, та змусили їхати далі.

 

І наголосив: "Ми – це живий доказ того, що президент РФ Володимир Путін – брехун. Він заявляє на своїх прес-конференціях, що тут немає військовослужбовців строкової служби. Він заявляє, що в Україні не ведуться воєнні дії, а йде спецоперація, у якій беруть участь лише контрактники. Насправді, це далеко не так".

 

Інший військовослужбовець, Євген Смирнов, заявив, що "був у шоці, коли в полоні йому показали, що творить російська армія на території України".

 

"Цивільні живуть у бункерах, армія розстрілює людей похилого віку", – сказав він. І також зазначив, що в Росії його "або посадять, або розстріляють".

 

Смирнов зауважив, що "кількість загиблих серед російських військовослужбовців сягнула вже 12 тис., з українського боку також багато людей загинуло".

 

"Я також добровільно хочу залишитися в Україні. Бо поки діє путінський закон, складно буде навіть при обміні: або посадять, або розстріляють. Скоріш за все, уб'ють, а батькам просто прийде лист із похоронкою – ваш син загинув невідомо де і невідомо як", - зазначив він.

 

Тоді як 19-річний росіянин Олексій Бабіхін сказав, що хоче залишитися в Україні, доки в Росії зберігається путінський режим.

 

Рядовий Пальнов Валерій розповів, що його мама дзвонила до військкомату, і їй повідомили, що нібито її син перебуває на навчаннях під Воронежем.

 

Раніше полонені російські розвідники визнали, що армія РФ діє в Україні, як фашисти.

 

Коли полонені російські військові давали прес-конференцію, Міністерство оборони країни-агресора нарешті визнало, що на території України воюють військовослужбовці строкової служби.

 

Як повідомляла «УМ», російські варвари розбомбили дитячу лікарню у Маріуполі разом із пологовим будинком. Постраждало щонайменше 17 людей, точна кількість ще невідома.