Британія запровадила нові санкціі і випробувала їх на дїї

14:25, 09.03.2022
Британія запровадила нові санкціі і випробувала їх на дїї

Британія випробувала санкціі на справі й арештувала російський літак

Британська влада сьогодні оприлюднила нові авіаційні санкції, що дають їй право затримувати будь-які російські літаки.

 

Після їх введення, було заарештувано перший російський літак.


Як інформує Україна молода, про це заявив міністр транспорту Грант Шаппс, з посиланням на Sky News.


За словами міністра транспорту країни Гранта Шаппса, наразі буде проведено розслідування щодо того, хто є кінцевим власником літака. 


«Один такий літак знаходиться на землі в аеропорту Фарнборо, який я фактично конфіскував, поки ми проводимо подальше розслідування протягом кількох днів», – сказав він.


Шаппс додав, що дуже важливо, щоб в країні були закони, які дають змогу це зробити. Через вторгнення російських окупантів на територію України, всі країни Європейського Союзу закрили повітряний простір для Росії.


Як відомо, Велика Британія 9 березня оприлюднила нові авіаційні санкції, що дають їй право затримувати будь-які російські літаки і забороняють експорт авіаційних або космічних товарів до Росії. 


Як повідомляла УМ, прем’єр- міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що після поразки росія має повернути Україні всі захоплені території та виплатити репарації.

 

Він визнав, що Захід зробив помилку в 2014 році, коли вів мирні переговори, намагаючись нормалізувати відносини з росією у рамках нормандського формату.