Вашингтон пригрозив Китаю санкціями за підтримку Росії

09:06, 09.03.2022
Вашингтон пригрозив Китаю санкціями за підтримку Росії

США застерегли Китай санкціями, у випадку їхньої підтримки Росії

Міністр торгівлі США Джина Раймондо суворо попередила Китай про впровадження санкцій, що загрожують компаніям країни у випадку, якщо вони не дотримуватимуться антиросійських обмежень. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє The New York Times.


Йдеться про постачання обладнання та програмного забезпечення, що потрібне китайським компаніям для виробництва своєї продукції. 


The New York Times додає, що Вашингтон в силах фактично закрити китайські компанії, якщо вони не будуть дотримуватися санкцій, які забороняють постачання в Росію мікрочіпів та інших технологій.


Раніше заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Захід намагається переконати владу КНР відмовитися від нейтралітету в ситуації в Україні. Така позиція не є варіантом для Пекіна, оскільки він може зіграти лідируючу роль у врегулюванні, сказала Нуланд.


Як відомо, щодо російської агресії в Україні, Китай зайняв нейтральну позицію – не засуджує та не заохочує політику Російської Федерації.


Повідомлялося, що Китай готовий виступити посередником між Україною та Росією.


8 березня питання війни Росії проти України лідер Китаю Сі Цзіньпін обговорив із президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцем. 


Нагадаємо, після цинічного вторгнення російських військ в Україну, країна - агресорка несе колосальні втрати не тільки на фронті, але і на своїй території. Окрім тисяч загиблих своїх співгромадян в Україні, росіяни вже отримали девальвацію рубля, ріст ставок за кредитами та іпотекою, інфляцію, та фізичну ізоляцію від всього цивілізованого світу, оскільки низка світових брендів та компаній відмовилися здійснювати торгівлю на території РФ.


Як повідомляла УМ, тепер в Росії дають обмежену кількість товарів у одні руки: велика  російська мережа гіпермаркетів "Лента" обмежила кількість товарів, що можна купити за один раз або під час замовлення онлайн. Раніше про подібні обмеження оголосив найбільший російський рітейлер X5 Group (мережі «Пятерочка», «Перекресток», «Карусель»).