Резніков попередив Захід: Завтра Росія бомбитиме ваші міста

17:18, 08.03.2022
Резніков попередив Захід: Завтра Росія бомбитиме ваші міста

Україна повністю зруйнувала міф про військову міць Росії. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до лідерів та народів усіх країн світу через повномасштабну війну, яку Росія розв’язала в центрі Європи.

 

Як інформує Україна молода, своє відеозвернення міністр записав англійською і виклав у соцмережах у вівторок.

 

«Два тижні тому світ змінився. Змінилося все, хоча не всі ще це наразі усвідомлюють. Росія відкрито напала на Україну. Вісім років тому у Криму та на Донбасі вони казали: “їх там нема”. Зараз Кремль демонстративно веде війну проти мого народу. Це відбувається у центрі Європи.

 

Ракети летять на сотні кілометрів. І вражають мирні міста. Сьогодні – це наші міста. Завтра можуть бути чиї завгодно. Ваші. Кремлю абсолютно начхати на ваші спроби розмовляти. Його не турбує ООН, ПАРЄ чи інша інституція, де ви намагаєтеся зберегти його присутність. Російські солдати поводяться як терористи і боягузи», – констатує очільник оборонного відомства.

 

За його даними, путінські орки зруйнували вже близько 200 українських шкіл, 34 лікарні, понад 1,5 тис. житлових будинків, а також вбили 38 дітей та більше 70 – поранили.

 

Загалом підтверджено дані про понад 400 вбитих і більше 800 поранених цивільних громадян.

 

«Ці дані точно неповні. Адже ворог влаштував справжній акт геноциду проти України. Тільки в Маріуполі захоплено в заручники 400 тис. українців. Їх постійно обстрілює авіація, реактивна артилерія, ракети», – каже пан Резніков.

 

Він також нагадав про те, що росіяни обстрілюють гуманітарні коридори, вбиваючи тих, кого обіцяли пропустити, тому емоційно звернувся до міжнародних партнерів:

 

«Де ваші цінності та ідеали? Де робота міжнародних організацій, на які витрачаються мільярди доларів? Де ООН, Червоний хрест, ОБСЄ? Вони сховалися.

 

Звертаю вашу увагу, що сьогодні близько 10 тис. студентів з інших країн, що перебувають в Україні, є мішенями путінських терористів. Понад 2 тис. з них вже взяті в заручники російськими солдатами. Багато з Індії, Китаю, Туреччини, країн Перської затоки».

 

Міністр оборони акцентує, що росіяни фактично ведуть війну з усім світом, навіть із тими, хто намагається залишитися нейтральним:

 

«Не вийде. Зло не діє вибірково. Нагадаю, що Україна була і є домом для представників понад 100 націй. Ми завжди жили у мирі. У нас багато змішаних шлюбів, у яких народилися прекрасні діти. І цих дітей тепер вбивають окупанти.

 

На жаль, ви досі дозволяєте окупантам це робити. Сьогодні я хочу сказати вам одне – не бійтеся. Не бійтеся! Як не боїмося ми. За 11 днів Україна повністю зруйнувала міф про військову міць Росії».

 

При цьому, Олексій Резніков упевнений, що у Європи є шанс перемогти Путіна – для цього необхідно, щоб Україна вистояла.

 

«Щоб перемогти, нам потрібна допомога – закрите небо і зброя. Ми захистимо себе і вас. Ми не боїмося росіян. Це вони втікають і сотнями здаються у полон. Ви маєте посилити тиск на Росію. Ви маєте дуже швидко ухвалювати рішення. Кожен день війни – це десятки смертей мирних людей. Європейців. Дякую усім, хто вже допомагає. Закликаю усіх показати, що вільний світ не боїться одного тирана, який ховається у бункері! – констатував керівник військового відомства.

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше Президент України Володимир Зеленський звернувся до народів світу і висловив переконання, що у провідних столицях світу людяність повинна перемогти страх та вигоди, і тоді українське небо буде безпечне, а міста – розблоковані.