Зеленський звернувся до народів світу: Людяність повинна перемогти страх та вигоди

13:34, 08.03.2022
Зеленський звернувся до народів світу: Людяність повинна перемогти страх та вигоди

У питанні закриття неба президент Зеленський звертається до народів світу, якщо лідери світу не чують Україну. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що у провідних столицях світу людяність повинна перемогти страх та вигоди, і тоді українське небо буде безпечне, а міста – розблоковані.

 

У питанні закриття неба глава держави звертається до народів світу, якщо лідери світу не чують Україну.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив у відеозверненні у вівторок, 8 березня.

 

«Я буду звертатися безпосередньо до народів світу, якщо лідери світу не докладатимуть усіх зусиль, щоб зупинити цю війну. Цей геноцид.

 

Звичайно, ми продовжуємо говорити з партнерами. З лідерами, парламентарями усіх країн, які знають, як допомогти Україні…

 

Але є речі, які вирішуються не у переговорах. Які не залежать безпосередньо від нас. А тільки – від людяності, яка має перемогти у провідних столицях. Має перемогти страх. Має перемогти будь-які вигоди», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

На його думку, лише тоді ми побачимо, що українське небо – безпечне, а «якщо світ буде осторонь – він втратить себе назавжди».

 

«Бо є безумовні цінності. Для всіх однакові. Передусім це життя. Саме те, за що ми боремось в Україні. Дуже міцно, з нашими військовими. Саме те, чого нас хочуть позбавити ці слабкі окупанти. Саме те, що повинен захистити світ», - каже президент.

 

«Маріуполь. Мирне і працьовите місто без будь-якої внутрішньої злоби. Його оточили. Заблокували. І спеціально виснажують. Спеціально катують. Окупанти свідомо відключають звʼязок. Свідомоблокуютьпідвезенняїжі, постачанняводи. Відключаютьелектрику.

 

У Маріуполі вперше за десятки років, вперше, мабуть, із часів вторгнення нацистів, від зневоднення померла дитинка. Почуйте мене, сьогодні, шановні партнери!

 

Від зневоднення померла дитина. У 2022 році!

 

Ми боремось вже тринадцятий день. Знищуємо окупантів всюди, де можемо. Всюди. Але є небо. Сотні російських крилатих ракет. Сотні бойових літаків окупантів. Сотні гвинтокрилів», - сказав він.

 

За його даними, Росія за минулі 30 років не втратила стільки авіаційної техніки, скільки за ці 13 днів в Україні.

 

«Але у них ще достатньо машин для вбивства. Ще достатньо ракет для терору. Ще достатньо пʼятсоткілограмовихбомб, щоб скидати їх на нас, на звичайних людей. На Чернігів і Київ. Одесу і Харків. Полтаву і Житомир. На десятки й десятки українських міст. На мільйони мирних українських людей.

 

13 днів, коли ми чуємо обіцянки. 13 днів, коли нам кажуть, що ось-ось буде допомога у небі. Будуть літаки. Нам їх передадуть...», - констатує президент України.

 

 

Він також поскаржився, що міжнародний Червоний Хрест забороняє Україні використовувати свою емблему на машинах для евакуації населення з оточених російськими загарбниками українських міст.

 

«Ви знаєте, мені сказали, що Червоний Хрест, Міжнародний Червоний Хрест, забороняє нам використовувати емблему на наших машинах. Які виконують гуманітарні місії. Забороняє червоний хрест, ніби це їхня власність. І це показово. Це говорить дуже багато. Про те, що деякі люди, дуже впливові люди, вирішили поставити хрест на українцях», - обурився Зеленський і пообіцяв, що він цього не допустить.

 

Як повідомляла «УМ», президент України Володимир Зеленський отримав престижну нагороду - медаль Свободи Рональда Рейгана.

 

За весь час існування нагороди її лауреатами стали лише 10 осіб, зокрема Лех Валенса, Михайло Горбачов, Колін Павелл, Маргарет Тетчер, Джордж Буш, Іцхак Рабин, Натан Щаранський.