Україна на Паралімпіаді виграла 9 медалей і посідає друге місце

12:57, 08.03.2022
Україна на Паралімпіаді виграла 9 медалей і посідає  друге місце

Укранці на Паралімпійських іграх в Пекіні вибороли дев’ять нагород (Фото НОК України)

Четвертий день зимових Паралімпійських ігор у Пекіні приніс Україні дев’ять нагород.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє НОК України та олімпійська команда.


Усі медалі  — у різних класах біатлонних гонок на 10 км.


Українці здобули два золота, чотири срібла та три бронзи. Загалом усього Україна має 17 медалей: 6 золотих, 7 срібляних та 4 бронзові. 


Це дозволяє Україні залишатися на другому місці в медальному заліку.


У жінок серед учасниць з ураженням опорно-рухового апарату (клас стоячі):  золото здобула Ірина Буй,  срібло - Олександра Кононова,  бронзу - Людмила Ляшенко. 


У чоловіків, що змагалися в категорії з порушенням зору, уся перша п’ятірка залишилася за представниками України. Віталій Лук’яненко (клас B3, гайд Бабар) став вже дворазовим чемпіоном Паралімпіади-2022. Компанію на п’єдесталі йому склали Анатолій Ковалевський (клас B2, гайд Мукшин) та Дмитро Суярко (клас B2, гайд Ніконович)


Віце-чемпіонами Парілімпіади, здобувши свою другу і третю медалі Пекіна-2022 відповідно, стали Григорій Вовчинський (клас LW8) та Оксана Шишкова (клас B2, гайд Марченко). Бронзу виборов Тарас Радь (клас LW12)


Як повідомляла УМ, на змаганнях Кубка світу в Катарі Даніела Батрона —15-річна українська гімнастка не захотіла виходити на церемонію нагородження разом з росіянами і вийшла на подіум окремо.