Росія використала майже 100% бойової потужності на кордоні – Пентагон

07:03, 08.03.2022
Росія використала майже 100% бойової потужності на кордоні – Пентагон

Боєць тероборони ЗСУ на трофейній російській бронетехніці. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Майже 100% російської бойової потужності, яку було розгорнуто для вторгнення до Україні на кордоні, Росія вже використала.

 

Уся міць армії РФ, накопичена Москвою на російсько-українському і білорусько-українському кордонах за кілька місяців, вже була введена в Україну і зазнала відчутних втрат у живій силі і військовій техніці.

 

Як інформує Україна молода, про це анонімно заявив високопосадовець міністерства оборони США у коментарі CNN.

 

За словами чиновника, Росія використала "майже 100%" бойової потужності, які стягнула до кордонів України для здійснення вторгнення.

 

Зокрема, у Пентагоні зафіксували, що Росія запустила понад 625 ракет по Україні.

 

Посадовець сказав, що хоча за повітряний простір над Україною все ще йде боротьба, США оцінюють, що президент України Володимир Зеленський має в наявності "переважну більшість своїх літаків", а також озброєння "земля-повітря" для захисту українського повітряного простору.

 

Раніше у Пентагоні повідомили, що США та інші держави-члени НАТО вже відправили Україні 17 тисяч протитанкових ракет та 2 тисяч зенітних ракет Stinger.

 

Водночас, за даними Міноборони України, наразі російські війська спробують далі оточувати Київ, готуються до наступу на Суми, Дніпро й Запоріжжя, а також хочуть встановити контроль над Черніговом та Канівською ГЕС.

 

Ворог також не полишає спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

 

На окупованих територіях ворог намагається одразу встановити адміністративно-поліцейський режим за допомогою неприхованого терору спрямованого на місцеве населення.

 

Як повідомляла «УМ», офіційна Москва любить хизуватися перед громадянами РФ, що їхня армія ніколи не вела загарбницьких війн, а лише захищалася, визволяла, виконувала інтернаціональний обов’язок тощо.

 

І саме так Кремль вже понад 100 років виправдовує свою агресію проти інших держав.