SWIFT буде відключено: країни Заходу погодили таке рішення

20:50, 26.02.2022
SWIFT буде відключено: країни Заходу погодили таке рішення

Росію таки відключать від платіжної системи SWIFT. Німеччина стала останньою європейською країною, яка пристала до сп#льних планів ЄС та США

Німеччина стала останньою із європейських країн,  яка пристала до спільних планів ЄС та США відключити Росію від SWIFT в рамках санкцій за агресію проти України. Рішення ухвалять найближчим часом.


Як інформує Україна молода, про це зазначив у своєму Фейсбуці міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.


Офіційне рішення ще не оформлене, але вже розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та впровадження цієї санкції.


«Ми гризли-гризли і вигризли. Працювала вся вертикаль української дипломатії — від Президента України до аташе в українському посольстві», — наголосив очільник МЗС.


Водночас він подякував тисячам людям, зокрема українській діаспорі, яка тисне на різні уряди для підтримки цього рішення.


Також Дмитро Кулеба зауважив, що цю перемогу українські дипломати присвячують усім оборонцям України.


Що таке SWIFT?


SWIFT  - Товариство світових міжбанківських телекомунікацій- це глобальна система платежів. Наслідки відключення від цієї системи відчують на собі, передусім, російські банки та бізнес, бо розрахунки є кровоносною системою будь-якої економіки. Звісно, повністю свою роботу вони не припинять, але це перенесе російську економіку у «кам'яну добу» та означатиме подорожчання й різке уповільнення фінансових потоків.


Не так давно, коли вторгнення Росії в Україну лише обговорювали, дехто навіть називав її "ядерною зброєю" у системі економічних санкцій.


Як повідомляла УМ, Туреччина закриє російським військовим кораблям прохід у Чорне море, а також надасть вагому військову та гуманітарну допомогу Україні.