У столиці російських військ немає, але є диверсанти

15:10, 26.02.2022
У столиці російських військ немає, але є диверсанти

Російських військ у столиці немає, комендантську годину збільшено

Київ пережив складну ніч, але російських військ зараз у столиці немає. Ворог намагається прорватись у місто, зокрема, з боку Гостомеля і Житомира. Там агресори знешкоджені. 


Як інформує Україна молода, про це мер міста Віталій Кличко  повідомив у телеграм -каналі. 


"Зараз у Києві діють диверсійні групи, було кілька зіткнень, перестрілки. Поранені станом на 6 ранку 35 людей, в тому числі 2 дітей", – зазначив він.


Мер міста  закликав зберігати витримку і залишатися в укриттях, бо ворог атакуватиме з повітря. Всі обʼєкти критичної інфраструктури працюють, громадський транспорт їздить для перевезення її працівників.


Він попередив, що диверсійні групи озброєні, можуть бути і в формі, і в цивільному, говорять російською мовою. 


Окрім цього, мер Києва Віталій Кличко, задля більш ефективної оборони столиці та безпеки її мешканців від сьогодні, 26 лютого 2022 року, комендантська година діятиме з 17:00 до 08:00.


Такий час комендантської години запроваджується до ранку 28 лютого.


“Усі цивільні особи, що перебуватимуть на вулиці в період комендантської години, вважатимуться членами диверсійно-розвідувальних груп ворога“, – йдеться в повідомленні.


Кличко також звернувся до київського бізнесу допомогти водою та харчами тим, хто зараз перебуває в метро.


«Я звертаюся також до бізнесу. Місто сьогодні робить все, що може. Надайте допомогу киянам і ви. — Харчовими продуктами, водою, предметами першої необхідності. Це потрібно сьогодні людям, що перебувають в укритті в метро, лікарням, нашим захисникам із тероборони. Наш Київ і нашу країну намагаються знищити. Ми повинні вистояти!», — наголосив він.


Повідомляється, що на прохання міської влади вже відгукнувся Київхліб, що надає свою продукцію людям, що перебувають у метро. Також волонтери приносять до метрополітену воду та інші продукти.


Нагадаємо, ситуація в Україні контрольована по всій території Атаки Росії йдуть з усіх напрямків, по всіх великих містах України. На столицю ворог увів в бій всі свої резерви, але місто відбиває атаки.


Усіх, хто готовий і вміє тримати зброю в руках закликають  долучитися до територіальної оборони.


Інформація про адреси бригад і батальйонів тероборони – на сайті https://sprotyv.in.ua. 


Також голова Національної поліції України Ігор Клименко віддав наказ керівникам головних управлінь Нацполіції в  областях  видавати зброю ветеранам органів внутрішніх справ.


НБУ відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на потреби української армії долучитися до підтримки захисників можна зокрема і з-за кордону. 


Реквізити:UA843000010000000047330992708. 


Як повідомляла УМ, Президент  Володимир Зеленський звернувся до українців з добрими новинами, він розповів, що ми змогли пережити цю ніч та утримати свої позиції. Наразі українська армія успішно відбиває атаки ворога, бої тривають.