Кулеба вимагає ізоляції Росії у світі після влучання ракети у багатоповерхівку в Києві

11:11, 26.02.2022
Кулеба вимагає ізоляції Росії у світі після влучання ракети у багатоповерхівку в Києві

В Києві на проспекті Лобановського, 6-а російський снаряд влучив у житловий будинок. (twitter.com/DmytroKuleba)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вимагає від світу повністю ізолювати Росію після того, які ворожа ракета влучила у житлову багатоповерхівку у Києві в суботу на світанку.

 

Як інформує Україна молода, про це Кулеба написав у соцмережах.

 

«Київ — наше чудове, мирне місто — пережив ще одну ніч під нападами російських наземних сил та ракет. Одна з них вдарила по житловому будинку в Києві.

 

Я вимагаю від світу повністю ізолювати РФ. Виганяйте послів. Нафтове ембарго. Знищте економіку РФ. Зупиніть воєнних злочинців РФ!», - написав міністр.

 

Зазначимо, що в Києві на проспекті Лобановського, 6-а російський снаряд влучив у житловий будинок.

 

Станом на зараз існує загроза руйнування кількох поверхів (22-го і 23-го), проводиться евакуація людей, передає ДСНС.

 

Наразі рятувальники перевірили 21,22,23 та 24 поверхи – потерпілих немає.

 

 

Кількість постраждалих уточнюється. Проводиться пошук потерпілих. Пожежу ліквідовано о 09:05. Крім того, особовий склад рятувальників через загрозу своєму життю від ворога, періодично укривається в укритті".

 

Зауважимо, що цей будинок розташований біля міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни), які по-варварськи обстрілювали загарбники.

 

Як повідомляла «УМ», ніч на суботу виявилася найважчою для України, яка силами ЗСУ, спецслужб, тероборони і добровольців чинить запеклий опір російським загарбникам.

 

За даними керівництва держави, за підсумками цієї ночі можна впевнено сказати, що Україна перемагає: ворогу не вдалося захопити жодного українського міста, окупанти відступили.

 

Найбільше втрат російські загарбники зазнали у Василькові та на околицях міста під Києвом, де було знищено чимало десантників, що рвалися до столиці.