Васильків встояв: знищено багато російських десантників

10:12, 26.02.2022
Васильків встояв: знищено багато російських десантників

Зенітним ракетним комплексом С-300 Повітряних Сил ЗСУ збито дві ворожі цілі – вертоліт та штурмовик Су-25 під Васильковим. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Після запеклих боїв місто Васильків на Київщині залишилося під контролем України.


Як інформує Україна молода, про це повідомили мер Василькова Наталія Баласинович, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Фейсбуці, а також командування Повітряних сил України.


Мер Василькова Наталія Баласинович в ефірі телеканалу "Рада" також повідомила, що наразі закінчуються бої, дуже страшна ніч підійшла до свого кінця.


"Після тривалих боїв, після великої кількості і поранених, і загиблих, на щастя, це все закінчилося. Васильків ніхто нікому не віддав".


Баласинович розповіла, що з вечора п’ятниці почався ракетний обстріл українських військових частин і обстріл аеродрома у Василькові, протягом всього вечора і ночі поблизу Василькова на полях і лісах висаджувався ворожий десант із парашутів. Про це владі міста та військовим повідомляли мешканці.


"Найстрашніше було на нашій центральній вулиці Декабристів, це були запеклі бої, вся вулиця палала", - говорить мер.


За її словами, територіальна оборона спільно з військовими 40-ї бригади втримали місто. На допомогу Василькову з Києва оперативно направили велику кількість техніки.


Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що на Київщині сили протиповітряної оборони збили російський літак Іл-76 із ворожим десантом.


«Наші сили ППО збили ІЛ-76 з ворожим десантом в районі Василькова. Це помста за Луганськ 2014. Смерть ворогам!"


Командування ПС ЗСУ уточнює, що о пів на першу ночі, 26 лютого, винищувач Су-27 Повітряних Сил ЗС України успішно атакував військово-транспортний літак Іл-76 МД російських окупаційних військ і знищив ворога.


Повідомляється, що вночі тривали важкі бої у місті Васильків на Київщині, де окупанти намагалися висадити десант з повітря.

 

Також близько опівночі в районі проведення операції Об’єднаних сил зенітним ракетним комплексом С-300 Повітряних Сил ЗС України збито дві ворожі цілі – вертоліт та штурмовик Су-25 російських окупаційних військ.
 

Нагадаємо: 14 червня 2014 року над Луганською областю бойовики вразили Іл-76 МД з переносного зенітно-ракетного комплексу – літак загорівся і впав. На борту було 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади й 9 членів екіпажу. Усі загинули.


Як повідомляла УМ, у ніч проти 26 лютого російські війська в Україні понесли великі втрати і не змогли взяти під свій контроль жодне місто.


Станом на третій день війни Росії проти України противник несе великі втрати в живій силі. Відомо про ліквідацію понад 3 500 російських військових, майже 200 осіб взяли в полон. 


Орієнтовні втрати противника за минулу добу становлять: літаки – 14 одиниць, вертольоти – 8 одиниць, танки – 102 одиниці, ББМ – 536 одиниці, гармати – 15 одиниць, ЗРК БУК-1 одиниця.