Уряду дозволили виділяти додаткові кошти на оборону з будь-яких секторів – ВРУ, фото

15:04, 23.02.2022
Уряду дозволили виділяти додаткові кошти на оборону з будь-яких секторів – ВРУ, фото

За важливе рішення депутати проголосували майже одностайно. (Фото: Твіттер Верховна Рада України)

Народні депутати 23 лютого дозволила Кабміну протягом трьох місяців перерозподіляти кошти з будь-якої статті держбюджету на захист та оборону.

 

Як інформує УМ, 23 лютого за це проголосувало 347 депутатів.

 

Закон гарантує, що в умовах загострення військової загрози, держава максимально та оперативно використає всі можливості для збільшення видатків на національну безпеку і оборону.

 

 

1 лютого президент Зеленський анонсував перехід України на професійну армію і підписав указ. Він ставить завдання перед Міноборони та парламентом скасувати призов на строкову службу у 2024 році, збільшити чисельність Збройних сил на 100 тисяч осіб, створити 20 додаткових бойових бригад тощо.

 

Улітку 2021 року Верховна Рада проголосувала за збільшення чисельності Збройних сил на 15 тисяч осіб (до 261 тисячі), зокрема військовослужбовців — на 11 тисяч (до 215 тисяч).

 

 

Як повідомляла УМ, запровадити надзвичайний стан на всій території України крім Донецької та Луганської областей, де вже діє надзвичайний правовий режим було вирішено 23 лютого на Раді національної безпеки та оборони.