На кордоні з Харківщиною йде нарощення російських військ – СБУ

13:43, 23.02.2022
На кордоні з Харківщиною йде нарощення російських військ – СБУ

У Харкові відпрацьовано усі заходи щодо захисту регіону.

Нарощування російських військових на кордоні з Харківщиною фіксує Служба безпеки України. Спецпризначенці готують заходи протидії.

 

Як інформує УМ, про це на нараді в облдержадміністрації 23 лютого повідомив начальник Управління СБУ в Харківській області Роман Дудін.

 

"Бачимо активне маневрування та пересування військ Російської Федерації вздовж наших кордонів. Бачимо те, що поступово нарощується військова присутність, немає жодних елементів відведення військ від державного кордону України після так званих навчань", - сказав Дудін.

 

Водночас керівник управління наголосив на зниженні показника психологічного стану російських солдатів.

 

"На сьогодні, за отриманою нами інформацією, найкраща їхня тактична група нараховує лише 70% справної техніки. 30% техніки - несправна. Ми бачимо щоденне зниження морально-психологічного показника в російських військах", - додав начальник УСБУ в Харківській області.

 

Він повідомив про нестачу їжі, погані фінансові умови та зменшення заробітної плати в російських військах, а також розмови військових про те, що вони не розуміють, навіщо вони повинні йти в Україну.

 

За інформацією Дудіна, російські війська закупили 45 тисяч целофанових пакетів для перевезення трупів.

 

"Разом з тим, я думаю, за старовинною російською традицією вони будуть закопувати їх просто серед поля або в цих безіменних гробах", — сказав Дудін.

 

Він підкреслив, що в Харкові відпрацьовано усі заходи щодо захисту регіону, зокрема і мінування потенційних підходів. В місті працюють групи спецпризначення військової розвідки. Сформовано два пояси оборони Харкова з військових та група для наведення порядку в самому Харкові.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство закордонних справ закликає українців негайно покинути територію Росії на тлі визнання РФ самопроголошених «Л/ДНР», а тим, хто перебуває в цій країні, ­негайно виїхати з неї.