Українці мають негайно залишити територію РФ - МЗС України

11:43, 23.02.2022
Українці мають негайно залишити територію РФ - МЗС України

МЗС України закликало своїх громадян негайно покинути Росію

Міністерство закордонних справ закликає українців негайно покинути територію Росії на тлі визнання РФ самопроголошених «Л/ДНР», а тим, хто перебуває в цій країні, ­негайно виїхати з неї.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба МЗС.

 

«У зв’язку із посиленням російської агресії проти України, що, серед іншого, може призвести до істотного обмеження можливостей надання консульської допомоги на території Російської Федерації, МЗС рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Російської Федерації, а тим, хто перебуває в цій країні, – негайно залишити її територію»,—йдеться у повідомленні.

 

У міністерстві підкреслили, що нехтування цими рекомендаціями значно ускладнить забезпечення належного захисту українських громадян в Росії.

 

У МЗС нагадали, що у випадку виникнення обставин, які вимагають негайного консульського реагування, українці можуть звертатися до Посольства України в РФ та генконсульств в Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі та Новосибірську.


Як повідомляла УМ, посольство США в Україні терміново розпочало евакуацію співробітників з Києва до Львова. Рішення про переїзд було прийнято як відповідь на зміну оцінок безпеки.