Російський блогер Юрій Дудь назвав агресію Кремля імперським угаром

13:00, 23.02.2022
Російський блогер Юрій Дудь назвав агресію Кремля імперським угаром

Російський журналіст і блогер Юрій Дудь відчуває почуття провини і висловив підтримку Україні

Відомий російський журналіст і блогер Юрій Дудь заявив, що владу президента Росіі Володимира Путіна він не вибирав і називає главу Росії "імператором, що захопився історією". Також він висловив підтримку Україні.


Як інформує Україна молода, про це повідомив Юрій Дудь у своєму інстаграмі.


«Імператор, що захопився історією. Свита з ампутованою думкою та волею. Пропагандистський ескорт, що так складно і так солодко схвалює війну з теплих столичних квартир.


Та й рішення, які вся ця тусовка приймає. Рішення – не ті, щоб конвертувати природні ресурси на благополуччя Воронежа, Камчатки, Нікеля та Заполярного, а щоб багатіти самим і довше в управлінні цих ресурсів залишатися...»—написав журналіст.


Журналіст заявив, що те, що він відчуває зараз, близько до почуттів сорому та провини. Він говорить, що коли його діти підростуть, доберуться до цього клаптика історії  і запитають як їхній батько повів себе у цій ситуації, у нього залишиться письмовий доказ, що цю владу він не вибирав, її імперський угар не підтримував.


«Навесні минулого року у нас вийшов випуск з Михаличем з петербурзького гурту Animal Джаz. Відповідаючи на запитання: „Як ти сприймаєш те, що відбувається між Росією та Україною?“, він відповів: „Жесть. Трагедія. І почуття провини <…>


Оце всі зелені чоловічки, ось це все втручання з боку — це нескінченні почуття мого сорому і провини. З одного боку, за те, що я не можу вплинути. З іншого боку, за те, що це моя країна, хоча я начебто прямо і не відповідальний за ці речі“. Ця відповідь дуже близька до того, що я відчуваю зараз», — написав він. 


Дудь також зазначив, що з "ніжністю та любов'ю" носить російський триколор на передпліччі, адже РФ його батьківщина: "Але Україні, батьківщині рідних та дому друзів, - моя максимальна підтримка в ці дні".


Блогер також повідомив, що побував у Норвегії. У країні, де теж є газ і нафта, але чомусь навіть найглухіше село в Норвегії на 10 будинків випромінює благополуччя на противагу Росії.


Як відомо, Російський президент Володимир Путін підписав 21 лютого указ про "визнання " проросійських незаконних збройних формувань на окупованій території України – так званих "ДНР" і "ЛНР". В указах Путін офіційно доручив ввести російські війська на окуповану територію.


Увечері 22 лютого російська Дума дозволила розміщення російських військ закордоном, передусім на окупованій території України в Донецькій та Луганській областях. Відповідне рішення депутати підтримали одностайно.


22 лютого США запровадили жорсткі економічні санкціі проти російських державних банків, держборгу Росії та російської еліти. Крім того,Байден підписав указ 21 лютого про запровадження економічних санкцій проти всіх осіб, які вели діяльність або причетні до бойовиків незаконних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР". До санкційного списку також потрапили представники російської «еліти»


Як повідомляла УМ, премєр -міністр Британії Борис Джонсон оголосив прозапросадження санкцій проти РФ   - зокрема, про санкції проти 5 російських банків.


Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про зупинку сертифікації  проєкту Північний потік – 2.

 

ЄС затвердив санкціі проти 351 депутата Держдуми і 27 осіб та об'єднань після визнання ОРДЛО.