Великобританія оголосила про «негайний жорсткий пакет економічних санкцій» проти Росії

15:32, 22.02.2022
Великобританія оголосила про «негайний жорсткий пакет економічних санкцій» проти Росії

Прем’єр-міністр Великобританії повідомив, що сьогодні впродовж дня оголосить санкції проти Росії

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зазначив, що його країна негайно запровадить санкції проти Росії, яка "повністю порушила міжнародне право".


Як інформує Україна молода, про це він сказав після засідання урядового комітету з надзвичайних ситуацій COBRA, повідомляє Sky news.


Джонсон заявив, що санкції будуть спрямовані на російські економічні інтереси "настільки сильно, наскільки ми можемо" і вразять "економічні інтереси, які підтримують російську військову машину". 


Британія пригрозила закрити російським компаніям доступ до фінансів, позбавивши можливості залучати капітал на лондонських ринках.


Він додав, що це лише перший етап економічних санкцій Великобританії проти Росії.


«Ми очікуємо, і я боюся, що Росія продовжуватиме ірраціональну поведінку», сказав Джонсон.


Прем’єр- міністр Британії зауважив, що санкції будуть «спрямовані не лише на організації на Донбасі, Луганськ та Донецьк, а й на саму Росію – максимально жорстко завдаючи ударів по російським економічним інтересам». Він додав, що суть санкцій викладе упродовж дня перед парламентом.


За його словами, Путін зрозуміє, що «серйозно прорахувався», якщо Росія вторгнеться в Україну, і додав, що Москва, схоже, сповнена рішучості провести повномасштабне вторгнення в Україну.


«Думаю, що трагедія нинішньої ситуації полягає в тому, що президент Путін оточив себе радниками-однодумцями, які кажуть йому, що Україна є неправильною країною», – сказав Джонсон.


Він також припустив, що у разі повномасштабного вторгнення можуть бути застосовані додаткові заходи.


"Санкції дуже сильно вдарять по Росії, і в разі вторгнення ми збираємося зробити багато іншого. Не сумнівайтеся, що якщо російським компаніям не дозволять залучати капітал на фінансових ринках Великої Британії, якщо ми розкриємо фасад російської власності, майна, це почне шкодити", - сказав він.


До слова, Великобританія й особливо Лондон вважаються популярним місцем для багатих росіян з придбання нерухомості та ведення бізнесу.


Тим часом Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що скликає сьогодні позачергове засідання глав МЗС для затвердження санкцій проти РФ.


Нагадаємо, президент США Джо Байден вже підписав новий пакет санкцій,  пов'язаний із визнанням Росією "незалежності" донбаських республік. 


Як повідомляла УМ, Джонсон  заявив, що президент Росії Владімір Путін налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну.