Маємо «План А» і «План Б» для України – Дмитро Кулеба

10:56, 23.02.2022
Маємо «План А» і «План Б» для України – Дмитро Кулеба

Кулеба назвав українські «План А» і «План Б» у Вашингтоні. (Фото: mfa.gov.ua)

Україна налаштована на дипломатію, але готова боротися за свою землю. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що в України є два плани щодо реакції на російську агресію.


Як інформує  Україна молода, про це він сказав під час прес-конференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні в середу.

 

Трансляцію виступу за підсумками переговорів  вів Держдепартамент США.


«План А» передбачає використання «всіх дипломатичних методів для стримування Росії та запобігання подальшій ескалації». Якщо цей сценарій не спрацює, Україна задіює «план Б» – «боротьбу за кожен дюйм своєї землі, кожне місто та кожне село».


«Боротьбу до нашої перемоги, звичайно», – підкреслив Кулеба.


Визнання Росією «незалежності» «ДНР» та «ЛНР» він назвав абсурдом, який ніколи не визнають ні Україна, ні решта світу.


Кулеба звинуватив президента Росії у знищенні мінських угод.  Він відмітив, що планів евакуйовувати Харків і Маріуполь немає.

 

Напередодні Дмитра Кулебу прийняв у Білому домі президент США Джо Байден. 

 

Міністр Кулеба висловив вдячність США за політичну, макрофінансову та військову допомогу Україні на тлі ескалації агресивних дій з боку РФ. Він відзначив провідну роль Джозефа Байдена у мобілізації глобальної коаліції на захист України та світового безпекового порядку.
 


 

Як повідомляла УМ,  після визнання Росією незалежності псевдореспублік «Л/ДНР», Німеччина зупинила сертифікацію проєкту «Північний потік — 2».

 

Президент США Джо Байден вже підписав новий пакет санкцій,  пов'язаний із визнанням Росією "незалежності" донбаських республік.