Компанія Ахметова сплатить мільярд гривень податків наперед

09:45, 23.02.2022
Компанія Ахметова сплатить мільярд гривень податків наперед

Український олігарх Ахметов на тлі російської загрози сплатить мільярд гривень податків наперед

Бізнесмен Рінат Ахметов повідомив, що у такий час, як зараз, бізнес має допомогти державі та оголосив про те, що заплатить авансом до держбюджету 1 мільярд гривень.  І на тлі російської агресії та загрозливих заяв Путіна він закликав бізнес, владу і громадян до єдності перед російською загрозою. 

 

Як інформує Україна молода, відповідна заява опублікована на сайті компанії SCM.

 

«Я неодноразово говорив і повторюю знову, що наша спільна мета – сильна, мирна, незалежна, цілісна Україна у визнаних міжнародним правом кордонах. Кожен на своїй ділянці має зробити все для посилення країни», – йдеться у його коментарі, який цитує «Інтерфакс-Україна». 

 

Загроза вторгнення потребує максимального єднання. Це стосується і влади, і бізнесу, і всіх без винятку громадян України. Єдність зараз – питання виживання країни», – заявив Ахметов.

 

На його думку, «зараз Україні як ніколи потрібна стабільність державних фінансів. Бізнес має допомогти державі в цьому. Бізнес СКМ сплатить податки наперед – на суму 1 млрд грн».

 

«Хочу наголосити – хоч якими страшними сценаріями нас лякали б, підприємства групи СКМ здійснюватимуть усі інвестиції, про які ми говорили у планах на 2022 рік. Зокрема, в Маріуполі», – йдеться в коментарі.

 

«Але найголовніша наша цінність – це люди. Я переконаний, допомогу людям бізнес має розділити з державою. Я вже дав розпорядження моєму благодійному фонду. У разі потреби вони допомагатимуть з евакуацією, медикаментами, усім, що буде необхідно. Ми зробимо все, щоб не допустити гуманітарної катастрофи. Куди саме вони будуть спрямовані, вирішить мій благодійний фонд спільно з бізнесами, місцевою та центральною владою», – сказав він.

 

Як повідомляла УМ, статки вітчизняного  багатія Ріната Ахметова протягом  2021 ріку зросла у 1,5 рада. Він посів 190-те місце з 500 у глобальному рейтингу мільярдерів світу.