Члени Радбезу РФ підтримали визнання «незалежності» ОРДЛО, Путін думає

18:26, 21.02.2022
Члени Радбезу РФ підтримали визнання «незалежності» ОРДЛО, Путін думає

Путін перебував на чималій відстані від інших членів Радбезу РФ. (kremlin.ru)

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ухвалить рішення щодо пропозицій визнання незалежності окупованих агресором ОРДЛО сьогодні, 21 лютого.

 

Перед тим члени Радбезу РФ на засіданні під головуванням Путіна висловилися за визнання незалежності окупованих агресором територій Донеччини і Луганщини.

 

Як інформує Україна молода, про стало відомо з відео засідання Радбезу Росії, 21 лютого, передає офіційний сайт Кремля.

 

Щоправда російські журналісти помітили, що їм демонстрували не пряму трансляцію засідання Радбезу, а відеозапис події, яка відбулася за 5 годин до цього (годинник на руці міністра оборони Шойгу двічі зафіксував зовсім інший час). До того ж на відеозаписі були помічені так звані «склейки», тобто влада продемонструвала росіянам не повну версію засідання.

 

 

Більшість спікерів повторили тези Кремля, що "офіційний Київ не хоче домовлятися з Донбасом", не збирається виконувати Мінські домовленості, згадали про 800 тисяч людей з паспортами РФ на цій території.

 

Міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев запропонував визнати "ЛДНР" у межах Донецької та Луганської областей та зауважив, що визнавати ці "республіки» потрібно в тих адміністративних межах, в яких ці "республіки" перебували до "окупації" Збройними силами України.

 

 

Окрім цього, Голова МЗС Сергій Лавров у своєму виступі дійшов до слів "геноцид", "атака на слов’ян".

 

Він наголосив, що нинішнє рішення, на думку Лаврова, буде сигналом (підтримки) всьому "рускому міру".

 

У МЗС України заявили, що такий крок Москви означатиме вихід РФ із мінських угод.

 

Раніше Верховна Рада України ухвалила постанову про звернення до світових організацій щодо невизнання незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей

 

Як раніше інформувала «УМ», військові злочинці, ватажки «ЛНР» та «ДНР» Леонід Пасічник та Денис Пушилін «дивним» чином одночасно звернулися до президента Росії з проханням визнати їхні «республіки».