Ватажки недореспублік «синхронізувалися» у звернені до Путіна про визнання «Л/ДНР»

16:24, 21.02.2022
Ватажки недореспублік «синхронізувалися» у звернені до Путіна  про визнання «Л/ДНР»

Леонід Пасічник та Денис Пушилін - "херої"-очільники недореспублік.

Військові злочинці, ватажки «ЛНР» та «ДНР» Леонід Пасічник та Денис Пушилін «дивним» чином одночасно звернулися до президента Росії з проханням визнати їхні «республіки». Також вони попросили укласти з ними договори про співпрацю.

 

Як інформує УМ, про це 21 лютого повідомили сепарські медіа.

 

І Пасічник, і Пушилін попросили Путіна визнати їхні квазіутворення як «незалежні держави». Крім цього, ватажки бойовиків закликали Росію укласти з ними договори про співпрацю, особливо у сфері оборони.

 

Крім цього Пасічник повідомив, що це визнання потрібно для «недопущення масової гибелі» жителів окупованих територій, 300 тисяч з яких вже отримали російські паспорти.

 

Загострення ситуації на Донбасі почалося вранці 17 лютого, коли бойовики «ДНР» і «ЛНР» почали масовані обстріли — під вогонь потрапили 22 населені пункти. У Станиці Луганській обстріляли дитячий садок, унаслідок чого контузило трьох працівників. Також пошкоджено низку будівель. Крім того, бойовики обстріляли школу у Врубівці неподалік міста Попасна.

 

18 лютого ватажки бойовиків «Л/ДНР» оголосили про масову евакуацію жителів окупованих територій до Росії через нібито загрозу наступу з боку українських військових. Однак в українській армії та РНБО запевнили, що Україна не планує жодного наступу на окупований Донбас, а місцеве населення вводять в оману.

 

Як повідомляла УМ, через підконтрольні медіа російська «машина» пропаганди поширює нічим не підтверджене повідомлення, що нібито дві "українські" бойові машини піхоти в'їхали на територію РФ, і що перед цим туди увійшла група якихось "українських диверсантів".