Євробачення: голову оргкомітету Нацвідбору Ярослава Лодигіна звільнено

16:58, 18.02.2022
Євробачення: голову оргкомітету  Нацвідбору Ярослава Лодигіна звільнено

Скандал навколо відбору на Євробачення продовжується

Наглядова рада НСТУ після скандалу на Євробаченні  ухвалила рішення про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного мовлення за згодою сторін.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє член наглядової ради, голова комітету з аудиту Суспільного мовлення Вадим Міський у Фейсбуці.


"Наглядова рада НСТУ прийняла рішення про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного мовлення за згодою сторін.Сподіваюся, Ярослав у майбутньому зможе продовжити співпрацю з Суспільним в інших ролях", - написав Міський.


Раніше голова оргкомітету Нацвідбору на «Євробачення»2022, член правління Суспільного Ярослав Лодигін заявляв, що готовий піти у відставку через скандал навколо нацвідбору.


Як повідомляла УМ, сьогодні 18 лютого,  гурт Kalush Orchestra підпише  із «Суспільним» договір і заявить про свою участь у Євробаченні від України. 


Як відомо, переможниця національного відбору Аліна Паш заявила, що вона сама відмовляється від участі у конкурсі та поскаржилась на цькування та погрози. 


Пізніше стало відомо, що організаційний комітет Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 припинив участь Аліни Паш у відборі через надання недостовірної інформації щодо відвідання окупованого криму.


Суспільний мовник заявляв, що не має доказів порушення співачкою правил відбору. Співачка надала Суспільному листа з підписом начальника Головного центру обробки спеціальної інформації, який нібито підтвердив, що Аліна Паш виїжджала за межі державного кордону України через КПВВ «Чаплинка» 11 серпня 2015 року і 13 серпня знову через той же пункт заїжджала на територію України. 


Згодом з’ясувалося, що прикордонники не давали Аліні Паш жодних довідок, тож, вона не може довести, що відвідувала окупований Крим законно.


Зазначимо, Євробачення-2022 відбудеться в італійському місті Турин в арені Pala Olimpico за участі 41 країни спочатку у півфіналах 10 і 12 травня, а потім у великому фіналі – 14 травня.