Євробачення: Аліна Паш з ганьбою відмовилася від участі

16:16, 16.02.2022
Євробачення: Аліна Паш з ганьбою відмовилася від участі

Аліна Паш не поїде на Євробачення (Фото Суспільне мовлення)

Переможниця Нацвідбору на Євробачення-2022 Аліна Паш зняла  свою кандидатуру як представника України в цьому щорічному пісенному конкурсі через гучний скандал.


Як інформує Україна молода, про це вона повідомила на своїй сторінці  в Інстаграмі.


«Я артистка, а не політик. У мене немає армії піарників, менеджерів, юристів аби протистояти усій цій атаці та натиску, зламам моїх соціальних мереж, погрозам. А також абсолютно неприйнятним формулюванням, які дозволяють собі люди, не розібравшись у ситуації та забувши про гідність кожного громадянина України.


Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту. Головна війна зараз – це зовнішня, яка прийшла в мою країну в 2014 році.


Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем. Я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль. Ми зв’яжемося із Суспільним та підпишемо всі необхідні документи», – написала вона. 

 

 

Судячи зо всього, на конкурс може поїхати гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце у Нацвідборі на Євробачення і планував оскаржувати результати через ймовірні фальсифікації. 
 

Нагадаємо, скандал із фіналісткою нацвідбору на Євробачення Аліною Паш виник через те, що раніше співачка в телеінтерв’ю сама повідомляла, що незаконно відвідувала окупований Крим з території Росії у 2015 році, а згодом відхрестилася від цієї заяви.

 

Варто зазначити, що відвідування окупованих територій в обхід українського законодавства протирічить умовам участі у національному відборі Євробачення.


Раніше Суспільний мовник заявляв, що не має доказів порушення співачкою правил відбору.

 

Співачка надала Суспільному листа з підписом начальника Головного центру обробки спеціальної інформації, який нібито підтвердив, що Аліна Паш виїжджала за межі державного кордону України через КПВВ «Чаплинка» 11 серпня 2015 року і 13 серпня знову через той же пункт заїжджала на територію України. Втім, ця довідка виявилася підробкою. 


Як повідомляла УМ, співачка Аліна Паш, яка зі скандалом нібито перемогла у фіналі Нацвідбору на Євробачення-2022, надала  підроблену довідку організаторам пісенного конкурсу  про в'їзд до Криму з території України, як того вимагає українське законодавство. Як з’ясувалося, жодних довідок співачці прикордонники не видавали.