На Донбасі обстріляли Гуманітарний конвой Червоного Хреста

15:58, 18.02.2022
На Донбасі обстріляли Гуманітарний конвой Червоного Хреста

Обстрілів на Донбасі побільшало. Гуманітарний конвой потрапив під вогонь ворога

Гуманітарний конвой Червоного Хреста потрапив під обстріл російських бойовиків на КПВВ «Щастя».


Як інформує Україна молода, про це повідомив головнокомандувач ЗСУ України Валерій Залужний на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.


«Сьогодні близько 12:00 російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ «Щастя», що в Луганській області, де в цей час проходив перевірку Держприкордонслужби гуманітарний конвой Міжнародного комітету Червоного Хреста, який рухався з непідконтрольної території. 


Обстріл був здійснений з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з н.п. Весела Гора», - зазначив Залужний.


Він також поінформував, що чотири авто зі складу гуманітарного конвою пройшлиКПВВ, люди були евакуйовані в укриття. Вісім авто залишилися у міжпозиційній зоні.


Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.


«Наголошую, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей. Особовий склад Об’єднаних сил вживає всіх заходів для захисту мирних мешканців», - запевнив Залужний.


Водночас Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що в результаті обстрілу приблизно у той же час «невідомими особами» з напрямку території тимчасово підконтрольної незаконним збройним формуванням пошкоджена адмінбудівля 32-ї державної пожежно рятувальної частини у Щасті.


«Осколками пошкоджено фасад будівлі та водовідлив. Інформації щодо жертв, постраждалих серед цивільного населення немає. Також в селі Артема відбулося пряме попадання снаряду у житловий будинок. Постраждалих та загиблих не має. Рятувальники проводять роботи на місці події», – йдеться в повідомленні.


Як відомо, упродовж минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федераціїзафіксовано 60 порушень режиму вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 


31 населений пункт зазнав обстрілів з боку російських окупантів.


Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, ще один — бойове травмування. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я пораненого військовослужбовця — середньої важкості, травмованого — задовільний.


Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ було поранено ще двох цивільних осіб. 


Як повідомляла УМ, Російсько-окупаційні війська обстріляли з артилерії залізничну станцію Скотувата. 


Також вчора ворожими обстрілами пошкоджено споруду дитячого садочка, лінії електропередач, газогін та зруйновано 2 приватні будинки в Станиці Луганській. Троє працівників дошкільного навчального закладу отримали контузії.


Окрім цього, збройні формування РФ обстріляли з артилерійських систем населений пункт Врубівка та пошкодили будівлю місцевої загальноосвітньої школи, газогін та приватний будинок.