Трухіна та Кузьміних виключать зі складу фракції «Слуга народу»

14:25, 16.02.2022
Трухіна та Кузьміних  виключать зі складу фракції «Слуга народу»

Трухін та Кузьміних незабаром залишаться позафракційними

Одіозних депутатів від "Слуга народу" Олександра Трухіна та Сергія Кузьміних, які втрапили у скандал, на наступному пленарному засіданні буде виключено з фракції.


Як інформує Україна молода, про це повідомив під час брифінгу в парламенті очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.


«Я ж вам сказав,  що на черговому засіданні фракції проголосуємо за виключення Трухіна та Кузьміних», - сказав Арахамія у Раді.


За його словами, підписи депутатів уже зібрані, але наразі є інші пріоритети. Арахамія повідомив, що пленарний тиждень Ради можуть перенести на 22-25 лютого замість 1-4 березня.


Також  він зазначив, що позачергове засідання Ради для заслуховування звіту міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та генерального прокурора Ірини Венедиктової у справі депутата Трухіна, а також Петра Порошенка та Віктора Медведчука може відбутися або 23 лютого, або 3 березня, залежно від того, який тиждень буде пленарної.


Як повідомляла УМ,  НАБУ та САП викрили на отриманні хабаря нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею Житомирської області. САП просить Вищий антикорупційний суд взяти під варту депутата Сергія Кузьміних.


Відомо, що Трухін 23 серпня 2021 став винуватцем ДТП при в'їзді до Києва. Депутат перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння і  намагався утекти з місця пригоди.


Нагадаємо, 2 лютого Олександра Трухіна виключили з партії "Слуга народу".


Читайте також: депутат Київської міської ради від фракції «Слуга народу» Владислав Трубіцин, якого підозрюють в хабарництві, вийшов із СІЗО завдяки внесеній  заставі  в майже 15 мільйонів гривень.