Німеччина надасть Україні 150 млн євро фіндопомоги – Шольц

17:03, 14.02.2022
Німеччина надасть Україні 150 млн євро фіндопомоги – Шольц

Шольц і Зеленський під час зустрічі у Маріїнському палаці в Києві. (Фото Офісу президента)

Німеччина переведе Україні 150 мільйонів євро для стабілізації економіки та виділить новий кредит.

 

Як інформує УМ, про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

 

«Я радий, що можу оголосити про швидку поточну виплату 150 мільйонів євро з поточного кредиту та про новий кредит», — заявив Шольц.

 

Він також підкреслив, що Німеччина є найголовнішим європейським партнером і фінансовим донором України і допомогла зміцнити українську економіку та зробити її більш незалежною від іноземного впливу. Шольц додав, що Німеччина продовжить підтримувати економічний розвиток України.

 

 

Нагадаємо, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 24 січня оголосила про новий пакет фінансової допомоги Україні, що складається як з екстрених кредитів, так і з грантів.

 

Вона пояснила, що тільки-но Європейська Рада та Європарламент ухвалять рішення про цю допомогу, одразу розпочнеться швидка виплата першого траншу €600 мільйонів. Також ЄС розпочне роботу над другою, більш довгостроковою програмою макрофінансової допомоги для підтримки зусиль з модернізації України.

 

11 лютого Рада Європейського Союзу погодила виділення Україні €1,2 млрд макрофінансової допомоги. Кошти будуть надані у два транші.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський розпочав зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцем, який прибув з робочим візитом до Києва у понеділок.