Зеленський і Шольц обговорили російську загрозу

14:20, 14.02.2022
Зеленський і Шольц обговорили російську загрозу

Зеленський і Шольц під час зустрічі у Києві. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський розпочав зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцем, який прибув з робочим візитом до Києва у понеділок.

 

Після завершення зустрічі відбудуться українсько-німецькі переговори під головуванням двох лідерів держав.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Офіс президента.

 

Президент України та Федеральний канцлер Німеччини також проведуть зустріч з представниками засобів масової інформації.

 

Зауважимо, що пан Шольц прилетів до України на тлі пікової міжнародної напруги навколо загрози російської військової операції.

 

 

Вже завтра канцлер ФРН вирушить до Москви: на 15 лютого запланована його зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Як очікується, Шольц попередить президента РФ про всю тяжкість економічних наслідків, які очікують Москву в разі нового вторгнення в Україну.

 

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба назвав київський візит Шольца «надзвичайно важливим».

 

«У нас немає якихось надто завищених очікувань, але це буде перша тривала предметна розмова між канцлером Німеччини та президентом України, де вони справді синхронізують свої позиції, з якими канцлер поїде до Москви», — пояснив пан Кулеба.

 

В Офісі президента України раніше висловлювали надію, що візит Олафа Шольца буде «змістовним», а Німеччина продовжить грати одну з ключових ролей у спробах досягти мирного врегулювання.

 

Варто відзначити, що канцлер Німеччини відвідує Київ на тлі критики неоднозначної позиції його країни у міжнародному протистоянні російській агресії в Україні.

 

Берлін залишається найбільш неподатливою і лояльною до Москви державою серед впливових країн Великої сімки, відмовляючись від постачання озброєнь в Україну.

 

На цьому фоні 7 лютого Шольц побував у Вашингтоні, де обговорив російську загрозу із президентом США Джо Байденом.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Київ відвідав президент Франції Макрон, який спочатку зустрівся із президентом РФ Путіним і лише наступного дня зустрічався із Зеленським.