Путін і Лукашенко координували дії щодо України

12:56, 13.02.2022
Путін і Лукашенко координували дії щодо України

Лукашенко узгоджує свої дії виключно з Путіним. (kremlin.ru)

Президент Росії Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко скоординували свої позиції на тлі загрози вторгнення РФ в Україну.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють пресслужби Путіна і Лукашенка за підсумками їхньої телефонної розмови у суботу ввечері.

 

«Очільники держав обговорили питання міжнародних відносин, зокрема ситуацію навколо України, та графік майбутніх зустрічей і переговорів», - повідомили у пресслужбі Лукашенка.

 

Тоді як у пресслужбі Кремля уточнили, що йшлося також про відмову США та НАТО прийняти російські «гарантії безпеки» (а фактично ультиматум щодо права Росії визначати майбутнє сусідніх держав) для розрядки напруженості у регіоні.

 

«Розглянуто деякі питання подальшого розвитку двосторонньої співпраці, а також ситуація навколо реакції США та НАТО на російські пропозиції щодо вироблення довгострокових міжнародно-правових гарантій безпеки Росії. Домовлено про подальші особисті контакти», - йдеться у повідомленні.

 

Перед тим президент США Байден застеріг Путіна від вторгнення в Україну в телефонній розмові.

 

Як повідомляла «УМ», останнім часом заяви Лукашенка дедалі частіше лунають в унісон Кремлю, він погрожує Україні війною, в якій Білорусь виступить на боці РФ, якщо ЗСУ почнуть наступ на Донбасі.

 

Також Лукашенко словесно образив президента України Зеленського, тоді як Путін зганьбився на весь світ цитуванням некрофільської частушки про «нравится-не нравится, терпи моя красавица» на адресу України.