Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків» представить Україну на Євробаченні, фото

08:33, 13.02.2022
Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків» представить Україну на Євробаченні, фото

Пісня співачки Alina Pash "Тіні забутих предків" поєднує у собі вокал, начитку тексту та голосові прийоми. (Фото: corp.suspilne.media)

Співачка Alina Pash із Закарпаття перемогла у фіналі національного відбору на Євробачення-2022 і представить Україну на пісенному конкурсі в Турині.

 

Як повідомляє Україна молода, фінал транслювався у прямому ефірі «Суспільне мовлення» в ніч на неділю.

 

Загалом участь у відборі взяли 8 учасників із 284 охочих, які подали заявки на участь. П'ятеро виконавців: Alina Pash, Barleben з м. Новоград-Волинський, Michael Soul з Республіки Білорусь, ROXOLANA з м. Львів та Wellboy з с. Грунь (Сумщина).

 

Також за можливість представити нашу країну на Євробаченні змагалися три гурти: «Cloudness» із Наддніпрянщини, «Our Atlantic» з Умані та «Kalush Orchestra» з Прикарпаття.

 

Журі національного відбору: співачка, переможниця «Євробачення-2016» з авторською піснею «1944» Джамала, співачка, яка представляла Україну на «Євробаченні-2006» та посіла 7 місце Тіна Кароль, а також український режисер, сценарист, радіоведучий та засновник радіо «Аристократи» Ярослав Лодигін.

 

Результати голосування нацвідбору залежали від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Аліна Паш отримала 15 балів: 8 балів від журі та від 7 глядачів.

 

 

Пісня виконавиці "Тіні забутих предків" поєднує у собі вокал, начитку тексту та голосові прийоми, якими славиться творчість співачки.

 

«Я дякую! Я знаю, що зможу достойно представляти Україну, тому що я готова до цього», - сказала співачка одразу після перемоги.

 

Друге та третє місце отримали Kalush Orchestra та Wellboy.

 

Втім, чимало прихильників Євробачення в Україні лишилися незадоволені її перемогою, оскільки нещодавно стало відомо, що у 2015 році Аліна відвідувала Крим (співачка стверджує, що потрапила на півострів через український КПВВ і не виступала там, а відпочивала).

 

 

За іншими даними, у 2015 році пані Плаш дала концерт на весіллі українки у Криму. Люди пригадали її інтерв'ю Катерині Осадчій, де вона сказала, що перетнула кордон з Росії – летіла до Криму з Москви.

 

Через це її навіть внесли до бази «Миротворця».

 

Прихильники конкурсу обурювалися та писали про порушення правил участі в Національному відборі. Невдовзі співачка пояснила, що не літала тоді на півострів, а їхала автобусом з України. А щодо інтерв'ю Катерині Осадчій, вона зазначила, що обмовилася, бо не правильно зрозуміла запитання.

 

 

Alina Pash - 28-річна співачка родом з с. Буштино, Закарпаття. Вона поєднує етнокультуру та сучасні мотиви, зокрема, хіп-хоп. Співачка свого часу брала участь у шоу «Х-фактор» у 2015 році. Лауреатка європейської музичної премії MMEA 2022.

 

 

Фінал 66-го пісенного конкурсу Євробачення відбудеться в італійському місті Турин на арені Pala Olimpico 14 травня 2022 року. Участь у конкурсі візьмуть представники 41 країни. Тема конкурсу - «Звуки краси» (The Sound of Beauty).

 

Зауважимо, що відкривали фінал національного відбору учасники минулорічного «Євробачення» - гурт GO_A із піснею "Шум".