Киян змусять демонтувати засклені балкони та знімати кондиціонери

14:40, 10.02.2022
Киян змусять  демонтувати засклені балкони та знімати кондиціонери

Влада Києва планує заборонити ставити кондиціонери та склити балкони у центрі міста

Міська влада Києва планує заборонити склити балкони та вішати кондиціонери в центрі міста. Також планує штрафувати власників нерухомості, які псуватимуть естетичний вигляд будівель.


Як інформує Україна молода, про  це повідомив заступник голови КМДА Володимир Прокопів, який ініціював відповідний проєкт рішення.


Мета проєкту — зробити архітектурний вигляд центру Києва привабливішим. Заборона пошириться тільки на ті будівлі, які мають статус об'єкта культурної спадщини. 


«Це допоможе відновити естетичний вигляд історичних будинків, розміщених у центральному історичному ареалі міста Києва, які були понівечені балконами та кондиціонерами», – зазначив Володимир Прокопів.


Зокрема, під заборону потраплять розміщення систем кондиціонування повітря, якщо вони псують архітектурний вигляд історичної будівлі. Також не допускатиметься утеплення та скління наявних балконів і лоджій, їхня добудова, розширення тощо.


Окрім того, неможливим буде розширення наявних віконних і балконних прорізів, зміна форм і кольорів віконних рам і балконних дверей.


Власникам таких «надбудов» даватиметься рік на демонтаж. Опісля виконавчий орган буде виписувати штраф, і «Київблагоустрій» повертатиме будівлі історичний вигляд.


Порушена проблема в столиці актуальна, адже прибудови до багатоквартирних споруд нерідко набувають гротескних й катастрофічних форм. Є цар-балкони, балкони-човни, власний ліфт до свого житла, церква на даху, дача на даху та інші забаганки креативних власників київської нерухомості.


Нагадаємо, столична влада випробовує нову схему демонтажу незаконної реклами. 
 

Як повідомляла УМ, київський пенсіонер самовільно облаштував собі невеличкий будиночок з садом та городом прямо на даху 12- багатоповерхівки на Троєщині.


Хатинка там стоїть вже понад 10 років, а місцеві жителі називають її  «будинком Карлсона».