Справжній Карлсон проживає у Києві

13:20, 21.01.2022
Справжній Карлсон проживає у Києві

Пенсіонер на даху облаштував город та дитячий майданчик, а для надійності територію обніс парканом

Київський пенсіонер самовільно облаштував собі невеличкий будиночок з садом та городом прямо на даху 12- багатоповерхівки на Троєщині.

 

Хатинка там стоїть вже понад 10 років, а місцеві жителі називають її  «будинком Карлсона».

 

Але нещодавно про самобуд дізналися міські органи і тепер вимагають знести споруду. 


Як інформує Україна молода, про київського Карлсона, який живе на даху, розповідають ЗМІ. 


Квартира Петра Олексійовича розташована на останньому поверсі 12-поверхівки по вулиці Лаврухіна, 11, а із загального коридора є прямий вихід на дах.

 

Так і з’явилася ідея облаштувати прибудову для відпочинку.


Чоловік самостійно провів на даху капремонт з ізоляцією, з ДСП побудував споруду з вікнами, дверима та дахом, а навколо неї розбив клумби з квітами та грядки з зеленню та овочами.

 

Також встановив лави та садові гойдалки і обніс будинок на даху парканом.


Інші мешканці будинку та голова ЖБК були не проти такого сусідства, навіть часто відвідували його будиночок. Однак нещодавно Деснянська прокуратура відкрила кримінальне провадження.

 

Пенсіонеру вже виписали два штрафи та видали припис про демонтаж тимчасової споруди. А киянин у відповідь почав збирати документи, щоби свою дачу узаконити.


Головний архітектор Києва зазначив, що такі споруди можуть бути небезпечними для багатоповерхової будівлі, оскільки несуча конструкція не розрахована на таке навантаження і може зруйнуватися.


Хоч жителі будинку й почали збирати підписи про те, що прибудова їм не заважає, правилами  та нормами технічної експлуатації столичного житлового фонду будь-які надбудови на дахах багатоповерхівок заборонені, якщо вони не передбачені проєктом.

 

Як повідомляла УМ, в Україні набиратиме  обертів конфіскація житла за комуналку.