«Слуги» на чолі з Тищенком увірвалися до Київради та влаштували скандал

16:34, 03.02.2022
«Слуги» на чолі з Тищенком увірвалися до  Київради та влаштували скандал

Кілька депутатів Верховної Ради на чолі з Тищенком та Забуранною увірвалися до Київради, заблокували трибуну й влаштували скандал (Скріншот відео)

Депутати Київради фракції “Слуга народу” разом із народним депутатом Миколою Тищенком заблокували трибуну під час пленарного засідання, на якому розглядали питання відновлення районних рад.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із засідання Київради.

 

Заклики мера Віталія Кличка зайняти свої місця депутати ігнорували. 

 

«Слуги» разом з нардепами Миколою Тищенком та Лесею Забуранною заблокували трибуну та вимагали від мера Віталія Кличка перенести розгляд питання про відновлення райрад.

 

Крім того, кілька депутатів-«слуг» увірвалися до приміщення біля входу до сесійної зали Київради, з якого ведеться трансляція засідання, і влаштували там скандал.

 

Як відомо, Кабінет міністрів України погодив звільнення трьох голів київських районний міських державних адміністрацій (РДА). Раніше цього тижня було урізано повноваження голови Київської міської державної адміністрації.

 

До слова, мер Києва Віталій Кличко відреагував на рішення Кабміну, який на вчорашньому засіданні погодив звільнення трьох голів районних адміністрацій Києва, зокрема, пригрозив президенту Володимиру Зеленському судом.

 

«Сьогодні на владу столиці, на місцеве самоврядування триває атака. Безпідставні звинувачення, обшуки, шиті білими нитками кримінальні справи, підозри моїм заступникам. Все робиться для дестабілізації системи управління в Києві. Щоб запровадити вертикаль влади і дискредитувати та знищити місцеве самоврядування», – сказав Віталій Кличко.
 

Нагадаємо, 24 січня уряд змінив порядок призначення голів РДА в Києві та Севастополі. Також повідомлялося, якщо народні депутати підтримають законопроєкт «Про столицю», то мер Києва зможе вести лише сесійні засідання ради, а Київську міську державну адміністрацію очолить призначенець президента. Це передбачає пункт 2 статті 14 проєкту Закону.

 

Ще 20 жовтня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту прийняти закон про столицю з урахуванням правок.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський пішов з новою атакою на Кличка.