Нардеп Воронько після обшуків ДБР вийшов з фракції “Слуга народу”

15:11, 01.02.2022
Нардеп Воронько після обшуків ДБР вийшов з фракції “Слуга народу”

Нардеп Воронько оголосив про свій вихід із «Слуги народу»

Олег Воронько — депутат від міжфракційного об’єднання Разумкова прийняв рішення вийти з фракції “Слуга народу”. Це сталося після проведених у нього вдома обшуків у справі про підробку документів. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив під час пленарного засідання ВР Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

 

«Надійшла заява від народного депутата Олега Воронька. Відповідно до статті 13 Закону України "Про статус народного депутата України" та частини третьої статті 60 Закону України "Про Регламент Верховної Ради України", повідомляю про вихід зі складу фракції політичної партії «Слуга народу» – оголосив Стефанчук.

 

За словами Воронька, "влада почала цькувати депутатів, які мають власну точку зору на те, що насправді відбувається в країні, тиснути на тих, хто вирішив підтримати об’єднання "Розумна політика" і хто вважає за потрібне голосувати, так як каже совість, а не так як хочуть в Офісі президента". 

 

За словами ексспікера ВРУ Дмитра Разумкова, він прийняв рішення вийти з фракції саме через кримінальне провадження, у якому його підозрюють. 

 

Він додав, що після його вступу до команди ексспікера Дмитра Разумкова "в Офісі президента геть зовсім знесло дах", бо вранці 28 січня пройшли "одночасні обшуки з залученням озброєних спецпризначенців" у нього вдома, у помешканні його сина, його родичів і друзів.

 

Воронько назвав це "акцією залякування незгодних з Банковою депутатів монобільшості" і "переслідуванням політичних опонентів".

 

Як повідомляла УМ, Державне бюро розслідувань 28 січня проводило обшуки  у народного депутата Олега Воронька, який входить у міжфракційне об'єднання Дмитра Разумкова "Розумна політика". Слідчі дії проходили в межах кримінального провадження за фактом підроблення документів.