Трамп: телефонна розмова Зеленського і Байдена виявилася невдалою

09:00, 30.01.2022
Трамп: телефонна розмова Зеленського і Байдена виявилася невдалою

Дональд Трамп висловив свою думку щодо розмови президентів США та України, назвавши її невдалою

Екс-президент Сполучених Штатів Дональд Трамп висловив свою думку щодо розмови президентів України та США, які начебто  не зуміли порозумітися щодо ситуації навколо України.

 

«Якщо хоча б половина того, що розповідають про телефонну розмову президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського, правда, —то це невдача»,— заявив   Трамп.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив на мітингу своїх прихильників у техаському місті Конро, трансляцію вів канал Fox News. 

 

На тому ж виступі Трамп заявив, що некомпетентна та слабка політика президента США Джо Байдена може спровокувати третю світову війну. Колишній американський лідер наголосив, що за Байдена КНДР різко збільшила кількість пусків ракет, Китай загрожує Тайваню, а Іран підійшов до створення ядерної бомби.

 

Нагадаємо, американська телерадіокомпанія CNN з посиланням на анонімного українського високопосадовця повідомила, що президент США Джо Байден і його український колега Володимир Зеленський 27 січня нібито посперечалися щодо реальної загрози російського вторгнення.

 

Глава Білого дому начебто попередив, що це майже безсумнівно станеться, тоді як Зеленський запевняв, що загроза не настільки однозначна. Анонімне джерело також стверджувало, що Байден нібито сказав, що США не нададуть суттєво більше військової допомоги.

 

Раніше Білий дім розповів про теми розмови Байдена й Зеленського. Натомість Зеленський зазначив, що бесіда була довгою.

 

«Мав довгу телефонну розмову з Джо Байденом. Обговорили поточні дипломатичні зусилля з деескалації та узгодили спільні дії на майбутнє. Подякував Президентові за військову допомогу, що триває. Обговорили також можливості щодо фінансової підтримки України», – зазначив він. 
 


Як повідомляла УМ, під час телемосту президент США та України посперечалися про рівень загрози нападу РФ.