Путін та Макрон обговорили "гарантії безпеки" та Україну

16:28, 28.01.2022
Путін та Макрон обговорили  "гарантії безпеки" та Україну

Путін та Макрон обговорили «гарантії безпеки»

Очільник Кремля Володимир Путін поспілкувався з президентом Франції Еммануелем Макроном. Головною темою  розмови стали  "гарантії безпеки».



Як інформує Україна молода, про це повідомляє New York Times.

 

Президент Росії поскаржився президенту Франції на США та НАТО. Зокрема, заявив, що вони проігнорували питання "про принцип неподільності безпеки".

 

Однією з тем розмови також стала ситуація навколо України. Окрім того, Путін та Макрон обговорили співробітництво у сфері атомної безпеки.
Президент Франції  закликав ЄС переозброїтися

 

На тлі агресії з боку Росії французький лідер закликав до стратегічного переозброєння безпеки Європи. Про це він заявив під час промови на засіданні Європарламенту на честь початку піврічного головування Франції в Європейській Раді.

 

За словами політика, безпека на нашому континенті вимагає стратегічного переозброєння. Саме тому для ЄС є пріоритетом переозброюватися та побудувати новий договір колективної безпеки через загрозу російського вторгнення в Україну.

 

Макрон також закликав до "відвертого" діалогу з Росією. Водночас наголосив, що в його основі мають бути принципи, які виключають примус та "дозволяють державам приєднуватися або виходити з альянсів або організацій відповідно до їхніх бажань".

 

Як повідомляла УМ, у Росії, в Ростовській області, підняли за сигналом навчальної тривоги і розпочали марші на полігони, де будуть проведені навчання, підрозділи 150-ї мотострілецької дивізії загальновійськового об'єднання Південного військового округу (ПВО).