Мотострілецька дивізія РФ почне незаплановані військові навчання біля українського кордону

14:05, 26.01.2022
Мотострілецька дивізія РФ почне незаплановані військові навчання біля українського кордону

Нічого хорошого для України віщувати несподівані маневри 150-ї мотострілецької дивізії РФ - не можуть.

У Росії, в Ростовській області, підняли за сигналом навчальної тривоги і розпочали марші на полігони, де будуть проведені навчання, підрозділи 150-ї мотострілецької дивізії загальновійськового об'єднання Південного військового округу (ПВО).

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба ПВО.

 

Стверджується, що «заходи оперативної та бойової підготовки проводяться під керівництвом командувача військ ПВО генерала армії Олександра Дворнікова за планом зимового періоду навчання».

 

«Підрозділи здійснюють марші комбінованим способом на полігони, розташовані на різній відстані від пунктів постійної дислокації. Після прибуття в призначені райони підрозділи відпрацюють широкий спектр завдань, включаючи організацію всебічного забезпечення. На завершальному етапі з ними буде проведено навчання з бойовою стрільбою», - повідомляють у військовому відомстві РФ.

 

Російські ЗС останній місяць провели серію навчань, у тому числі у прикордонних з Україною регіонах. Маневри проходять на тлі зростання напруженості у відносинах Росії та НАТО та повідомлень про можливе вторгнення Росії в Україну.

 

Загалом РФ стягнула до кордонів України значні військові сили. На Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп вже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

 

Як повідомляла УМ, у Міноборони РФ заявили наприкінці грудня минулого року,  що понад 1200 російських десантників та понад 250 одиниць військової техніки залучать до навчання з бойовими стрільбами в окупованому Криму та Краснодарському краї.