У Києві затримали агента спецслужб Російської Федерації

14:33, 28.01.2022
У Києві затримали агента спецслужб Російської Федерації

У Києві СБУ викрила агента спецслужб РФ

Служба безпеки України викрила чергового ворожого агента у Києві, завербованого бойовиками так званого «МДБ ДНР», яке контролюється російськими спецслужбами. Агент збирав інформацію про військовослужбовців силових структур України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в пресслужбі СБУ.

 

За даними слідства, в поле зору представників країни-агресора громадянин України потрапив під час відвідування родичів на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини. 

 

Він добровільно погодився сприяти діяльності терористичній організації «ДНР». 

 

За завданням кураторів, агент збирав інформацію про військовослужбовців силових структур України, у тому числі СБУ. Серед іншого, їх цікавили контррозвідувальні заходи із протидії російським спецслужбам.

 

Зловмисник мав передавати отримані відомості під час особистих зустрічей з кураторами на території ОРДЛО або через технічні канали зв’язку.

 

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. 

 

Як повідомляла УМ, злочинну групу, яка готувала серію розбійних нападів на міські об’єкти у прикордонних регіонах України знешкодила Служба безпеки.