Шахрай видурив у іноземця 2 мільйони гривень назвавшись адвокатом

17:41, 26.01.2022
Шахрай видурив  у іноземця 2 мільйони гривень назвавшись адвокатом

Чоловік виманив у іноземця 2 мільйони доларів під приводом адвокатських послугів

Прокуратура Києва підозрює у шахрайстві 44-річного чоловіка, який заволодів коштами іноземця під приводом надання адвокатських послуг. Правоохоронці повідомили йому про підозру.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

 

"Згідно із матеріалами досудового розслідування, іноземець розшукував адвоката для надання правової допомоги товаришу, підозрюваному в умисному вбивстві та якому одним із районних судів Одеської області обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

 

Під час зустрічі з іноземцем підозрюваний, представившись адвокатом, переконав останнього, що зможе забезпечити звільнення його товариша під заставу попри те, що рішенням суду альтернативного запобіжного заходу не передбачалося", - зазначається в повідомленні.

 

Спочатку шахрай отримав за свої майбутні послуги передоплату у розмірі $500. Під час другої зустрічі він заявив іноземцю, що його послуги коштуватимуть $70 тисяч доларів вимагав передоплату $30 тисяч. 

 

Будучи введеним в оману, потерпілий передав підозрюваному понад 2 млн гривень, а саме $56 тис. та 667 тис. грн.

 

Щоб переконати іноземця у виконанні домовленостей псевдоадвокат, користуючись юридичною необізнаністю останнього, надсилав фотографії копій документів, які нібито стосувалися кримінального провадження.

 

Під час проведення санкціонованих обшуків у зловмисника вилучили велику кількість документів із ознаками підроблення, а також комп'ютерну техніку, за допомогою якої вони виготовлялися, підроблені штампи та печатки органів судової системи, виконавчої влади та приватної сфери діяльності.

 

Наразі чоловікові повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Як повідомляла УМ, на Кропивниччині директора сільгосппідприємства звинувачують у  протиправних діях, що призвели до втрати 17 млн гривень. Його підозрюють, що  продав чуже зерно й привласнив гроші.