Директора елеватора підозрюють у привласненні великої суми грошей

17:27, 14.01.2022
Директора елеватора підозрюють у привласненні великої суми грошей

Директор сільгосппідприємства продав чуже зерно й забрав собі гроші

На Кропивниччині директора сільгосппідприємства звинувачують у  протиправних діях, що призвели до втрати 17 млн гривень. Його підозрюють, що  продав чуже зерно й забрав собі гроші. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє поліція Кіровоградської області.

 

Досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом привласнення чужого майна в особливо великих розмірах проводять слідчі поліції області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

 

Встановлено, що у 2019 році представники товариства з обмеженою відповідальністю з іншої області передали керівнику одного з підприємств Кропивниччини зерно для зберігання на елеваторі. Надалі власник зерносховища незаконно продав сільськогосподарську продукцію, а кошти привласнив.

 

За висновками судових експертиз сума матеріальних збитків складає понад 17 млн гривень.

 

13 січня колишньому директору підприємства повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. 
 


Як повідомляє УМ, поблизу селища Смоліне, що на Кропивниччині,, ввечері 13 січня перекинувся в кювет рейсовий автобус Маріуполь – Свиноуйсце (Польща).Загиблих немає.