Депутати йдуть на карантин

13:50, 26.01.2022
Депутати йдуть на карантин

Рада іде на вимушений карантин до 15 лютого через велику кількість хворих на коронавірус депутатів

Верховна Рада піде на карантин до 15 лютого через велику кількість недужих на коронавірус  нардепів.

 

Як інформує Україна молода, про це написав у Telegram нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк.

 

«Наступний пленарний тиждень: лише відкриття сесії, кілька голосувань та Рада йде на карантин до 15 лютого. Причина — велика кількість хворих», — написав він.

 

Водночас, як пояснила депутатка Ольга Василевська, парламент допрацює до 28 січня і закриє цю сесію. У вівторок, 1 лютого, Рада збереться, щоб відкрити наступну сесію, проспівати гімн і піти на карантин.

 

За її словами, парламент не працював з 17 грудня по 24 січня, тобто більше 35 днів, тому що ухвалив відповідну постанову Ярослава Железняка. Відтак, робота парламенту в цей складний час буде майже заблокованою на 50 днів.

 

У "Слузі народу" кажуть, що на ранок 26 січня лише у їхній фракції зафіксували 17 підтверджених випадків захворювання. У апараті Ради є хворих 45 співробітників. Щодня фіксують по 2 – 3 нові випадки COVID.

 

Саме тому парламент вирішив зібрати на нараду голів фракцій та груп, щоб обговорити формат роботи наступного тижня.

 

За 25 січня в Україні зареєстрували 24321 випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2. Востаннє таку кількість хворих реєстрували у першій половині листопада. Відомо, що серед нових пацієнтів – 2 809 дітей та 642 медики.

 

У МОЗ припускають, що в Україні щодоби можуть реєструвати від 40-60 тисяч хворих на коронавірус. Цих показників країна може досягти вже найближчими тижнями. Все через штам коронавірусу Омікрон, який нині активно поширюється в Європі.

 

Як повідомляла УМ, ВРУ розпочала свою роботу 25 січня після затяжних різдв"яно-новорічних канікул: